İSMAİL HENİYYE: DİRENİŞ FİLİSTİN HALKININ TERCİHİDİR

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) siyasi büro başkanı, kapsamlı direnişin Filistin halkının tercihi olduğunu açıkladı. 

Görüntülenme: 1371 Tarih: 31 Mart 2021 23:45
İSMAİL HENİYYE: DİRENİŞ FİLİSTİN HALKININ TERCİHİDİR

İsmail Haniye şu ifadelerde bulundu: ‘Filistin topraklarında ve başkent Kudüs'te hakkımıza sıkıca sarılıyoruz ve milletimiz için özgürlük, bağımsızlık ve geri dönüş programının gerçekleşmesi için daha fazla fedakârlık yapmaya hazırız. 

Başta askeri direniş olmak üzere kapsamlı direniş, Filistin halkının tercihidir. Filistin topraklarının kurtuluşuna kadar direnişe olan bağlılığımızı vurguluyoruz.’ 

Öte yandan Hamas hareketi dün seçim listesini Merkez Seçim Komisyonu'na sundu. Hamas Lideri Halil Hayye bu listeyi Gazze Şehrindeki Merkez Seçim Komisyonu karargahına sundu. 

Hamas'ın seçmen listesi "Kudüs söz verdiğimiz yerdir" sloganıyla sunulmuştur. 

Ayrıca, Filistin İslami Cihat Hareketi Sözcüsü Davud Şihab, Filistin halkına diz çöktürme komplolarının ulusun istikrarı ve direnişi karşısında başarısız olduğunu ve hiçbir yere varmadığını vurguladı.

Davut Şihab şu ifadelerde bulundu: ‘Direniş, en etkili silah ve birliği sağlamanın ve iç krizden çıkmanın en iyi yoludur. 

Filistin halkını özgürleştirmenin yolu, kurtuluş projesi üzerinde bir fikir birliğidir ve ulusal ilkelere ve direnişe dayanmayan herhangi bir eylem sonuçsuz kalacaktır.’ 

Rasthaber

Yorumlar