HAMAS MÜCADELESİNE KARARLILIKLA DEVAM EDECEK

 

Görüntülenme: 1266 Tarih: 30 Mart 2021 04:38
HAMAS MÜCADELESİNE KARARLILIKLA DEVAM EDECEK

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) ileri gelenlerinden olan Macid Hasan, işgal güçlerinin aile üyelerine ve Filistinli vatandaşlara yönelik sürdürdüğü tutuklamaların, bedeli ne olursa olsun kararlılıklarını ve davalarına olan inançlarını asla baltalamayacağını ifade etti. Hasan, adil Filistin davasını her türlü baskılara rağmen müdafaa etmeyi sürdüreceklerini vurguladı.

Bu sabah oğlu Abdülmecid’in işgal güçleri tarafından Ramallah’taki evine düzenlenen baskında tutuklanmasına ilişkin konuşan Hasan, “Ey suçlu işgalciler, bu halkın iradesini, kararlılığını ve adalete olan inançlarını baltalamayacaksınız." dedi.

İsrail rejimine seslenen Hasan, “Zulüm ve suç işlemek sizin işiniz; kararlılık, fedakârlık ve onur ise bizim işimizdir. Bugün değilse de elbet bir gün hezimete uğrayacaksınız. Hürriyet şafağı Filistin üzerine doğacak, kasvetli geceniz zail olacaktır. Allah için bu zor bir şey değildir.” ifadesini kullandı.

Son olarak işgal zindanlarında esir tutulan iki oğlu Muhammed ve Abdülmecid’e bir mesaj gönderen Hasan, “Sizi ve tüm esir kardeşlerinizi, yanındaki hiçbir şeyin kaybolmadığı Allah'a emanet ediyorum. Sizler için zafer, güç, izzet, onur ve özgürlük varken, düşmanlarınız için ise utanç, zillet ve yenilgi vardır.” ifadelerine yer verdi.

İlk olarak 1991 yılında tutuklanan Hamas liderlerinden Hasan, yaklaşık 10 yıl işgal hapishanelerinde tutulup birçok eziyete ve işkenceye maruz kaldı.

Hasan’ın ailesi de işgalciler tarafından ağır baskılara maruz kaldı, eşi ve çocukları tutuklandı. Tutuklu bulunan iki oğlunun yanı sıra eşi de 35 gün sorgu merkezinde, 5 ay hapiste tutuldu. Kızı Şeza Hasan 2019’da tutuklanıp hakkında idari tutukluluk kararı verildi. 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar