ZİYAD EN NEHALE'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri, Filistinli yetkililerle yaptığı görüşmede Filistin halkının Dünya Günü'nde Siyonist projeyi mağlup edeceğini belirtti. 

Görüntülenme: 1456 Tarih: 30 Mart 2021 12:08
ZİYAD EN NEHALE'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziyad el-Nehale, Filistin Kurtuluş Cephesi Genel Sekreteri Ebu Nidal el-Eşkar, hareketin Lübnan'daki yetkili ismi Muhammed Yasin ve İslami Cihad Hareketi temsilcisi Ehsan Ataya'nın yer aldığı bir görüşmede şöyle dedi: "Her yerdeki Filistin halkı, özellikle de kendi ülkelerinde, Dünya Günü'nü topraklarını savunmadaki kararlılıkları ve Filistin topraklarını Yahudileştirmeyi amaçlayan Siyonist projeye direnme seçeneğine bağlılıklarıyla kutlamaktadır."

 

Ziyad el-Nehale, "Filistin halkı, Siyonist düşman projesini 1976'daki intifadasıyla mağlup etti ve bugün de işgal altındaki Kudüs'te ve Filistin'in tüm bölgelerinde Siyonist projelerini mağlup edecektir." açıklamasında bulundu. 

 

Görüşmede Filistinli yetkililer, Filistin davasını tehdit eden tehlikeleri, ona karşı var olan komploları ve Filistin davasının geçtiği aşamayı ele aldılar.

 

Ayrıca, Yahudileştirme projeleriyle mücadele etmek, Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirmek, işgalci düşmana karşı direniş ve istikrarın temellerini güçlendirmek, Filistin'in kurtuluşu, mültecilerin dönüşüne kadar çeşitli biçimlerde direnişin yeteneklerini geliştirme ve mekanizmaları harekete geçirme çabaları toplantıda ele alınan konular arasındaydı.

 

Katılımcılar ayrıca Lübnan'daki Filistinli mültecilerin içinde bulunduğu kötü durum ve özellikle korona salgını sonrasında kamplarda yaşadıkları yaşam sorunları hakkında konuştu.

Rasthaber

Yorumlar