SİYONİST GENERAL TAL KALMAN'DAN ÇOK KONUŞULACAK BATI ŞERİA İTİRAFI

Tal Kalman, Filistin seçimleri üzerinden Hamas liderliğindeki direnişin Batı Şeria'da artan gücünden duyduğu endişeyi dile getirerek uyarıda bulundu. 

Görüntülenme: 1812 Tarih: 27 Mart 2021 17:11
SİYONİST GENERAL TAL KALMAN'DAN ÇOK KONUŞULACAK BATI ŞERİA İTİRAFI

Qodsna'nın Arabi 21 sitesinden naklettiği habere göre Siyonist rejim ordusu Stratejik İşler Başkanı ve eski savaş pilotu general Tal Kalman, Filistin seçimleri üzerinden Batı Şeria'da Hamas'ın bir kez daha güçlendiğini hatırlatarak endişelerini dile getirdi ve şunları söyledi:
"Filistin seçimleri, yakından takip ettiğimiz bir süreçtir.
Biz, tüm yönleriyle bu konuyu ele aldık ve Filistin Özerk Yönetimi'ne bu seçimlerin çok tehlikeli olduğunu, bir takım sonuçlar doğuracağını söyledik. Çünkü Hamas'ın Batı Şeria'da güçlenmesi İsrail'in güvenliği ve menfaatleri için tehlikeli bir darbe olacaktır. 
İsrail'in Gazze'deki menfaati, 'henüz belirleyemediğimiz' geçici bir stratejidir. Hali hazırda Hamas Gazze'yi kontrolü altında tutuyor ve biz de 'mantıklı bir durumu' koruyabilmek için bu hareketi sınırlandırmaya ve zayıflatmaya çalışıyoruz. 
Siyasi düzeyde icra ettiğimiz şeyler şunun üzerine kurulu; Hamas, uzun bir süre daha Gazze'deki varlığını sürdürecek ve hareketin İsrail konusundaki pozisyonunu değiştirme ihtimali de pek yok. 
Endişeye sebep olan şey ise şudur; biz şu anda düşmanımızın teknolojik olarak ilerleme süreci hakkında konuşuyoruz. İsrail, ciddi stratejik bir tehlikenin eşiğindedir. Bu tehditlerden biri, Hizbullah ve İran füzeleri diğeri ise Filistin, Suriye ve aynı şekilde Irak ve Yemen'de bulunan füzelerdir. 
İsrail'in çok güçlü olduğu ve çok değerli stratejilere sahip olduğu doğrudur. Ancak öte yandan günden güne artan birçok tehdit ile de karşı karşıyadır. Eğer daha çok Arap ülkesi ile daha çok normalleşme anlaşmaları imzalayabilirsek durumu çok daha iyi bir hale getirebiliriz."
Tasnim'in haberine göre General Tal Kalman, açıklamalarına şunları da ekledi: 'Hali hazırda, artık konu Kuzey Cephesindeki savaş değildir. Artık konu Doğu bölgesindeki (İşgal altındaki Filistin) savaşa kadar genişlemiştir. Dolayısıyla Lübnan ve Hizbullah'ın Füze Projelerine karşı önleyici bir saldırıyı düşünmek oldukça karmaşık bir şekil almaktadır. Zira bunun bölgesel düzeyde bir savaşa dönüşmesi mümkündür.

kudusgunu.com

Yorumlar