MESCİDİ AKSA KAFİLELERİ KUDÜS YOLUNDA

Kudüs’e ve Mescidi Aksa’ya destek kafilelerini organize eden bir yetkili, onlarca Filistinlinin, Müslümanların Aksa’daki varlığını güçlendirmek ve işgal rejiminin baskıları altında ekonomik zorluklara maruz kalan Kudüslü tacirleri desteklemek üzere otobüslerle işgal altındaki 1948 Toprakları’ndan yola çıktığını bildirdi. 

Görüntülenme: 1485 Tarih: 27 Mart 2021 00:31
MESCİDİ AKSA KAFİLELERİ KUDÜS YOLUNDA

300 bin Filistinlinin yaşadığı ve Ummu'l-Fahm ile Kefr Kasım gibi büyük şehirlerden oluşan El-Muselles bölgesi, ülkenin güneyindeki Nakab Çölü ve işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyinde yer alan El-Halil kenti sakinlerinden onlarca Müslüman, Mescidi Aksa’da namaz kılmak, işgalcilere karşı burada ribat yapmak ve Kudüs çarşılarını ihya etmek amacıyla bu sabah otobüslerle Kudüs’e hareket etti.

Kudüs’e ve Mescidi Aksa’ya destek kafilelerini organize eden bir yetkili, onlarca Filistinlinin, Müslümanların Aksa’daki varlığını güçlendirmek ve işgal rejiminin baskıları altında ekonomik zorluklara maruz kalan Kudüslü tacirleri desteklemek üzere otobüslerle işgal altındaki 1948 Toprakları’ndan yola çıktığını bildirdi.

Fanatik Yahudilerden oluşan aşırılık yanlısı “Heykel örgütleri” Mescidi Aksa’ya kalabalık gruplar halinde baskın düzenleme çağrısında bulunurken Kudüslüler de Filistinlileri, Yahudi yerleşimcilerin işgal güçleri himayesinde Mescidi Aksa’ya düzenledikleri baskınlara karşı Aksa’yı savunmaya davet etmişti.

Bu bağlamda Vakıfları ve Kutsal Mekânları Korumak İçin Aksa Cemiyeti, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki Müslüman halkın genelini ve özelde Kudüs halkını Mescidi Aksa'da namaz kılmak için gayret göstermeye, Mescidi Aksa'yı namaz kılanlarla ve murabıtlarla canlandırmaya çağırdı. Ayrıca bu amaçla farklı bölgelerden günlük ücretsiz seferler düzenlendiği öğrenildi.

Mescidi Aksa Kafileleri etkinlikleri, 1948’de işgal edilen topraklarda faaliyet gösteren İslami Hareket’in girişimiyle ve Kudüs’teki Filistinli varlığını güçlendirmek amacıyla geçtiğimiz yıllarda başlatılmıştı.

Mescidi Aksa’ya vefa göstermek ve onu müdafaa etmek için Kudüs’e giden kafileler, Mescidi Aksa revaklarının bulunduğu taraflarda itikâfa giriyor.

1948'de işgal edilen Filistin topraklarının üzerine sözde "İsrail" devletinin kurulmasından bu yana Yahudileştirilmek istenen ilk kıblemiz Mescidi Aksa’nın İslami kimliğinin yok edilmemesi için bölgenin farklı yerlerinden kafileler, Aksa’yı ziyaret ederek, orada ibadetlerini eda ediyor, namazlarını kılıyor, avlusunda Kuran-ı Kerim okuyor ve kapılarında ribatta bulunarak sorumluluklarını yerine getiriyor.

Kelime anlamı, düşman saldırılarını önlemek için sınır boylarında nöbet tutmak olan “ribat” ifadesi, yüce kitabımızda farklı şekillerde varit olmuştur. Ali İmran suresinde, emir kipiyle geçen ribat ile Müslümanlara, kafirlere karşı “Cihad için hazırlıklı olun” emri verilmiştir. Keza ribat kavramı hadisi şeriflerde, Allah yolunda savaşmak için atların hazır tutulmasının yanı sıra daha çok “nöbet tutmak” ve “sınır muhafızları” anlamlarında kullanılmıştır.

Ribat (nöbet), Mescidi Aksa’nın kontrolünü ele geçirip tamamen işgal etmek isteyen Siyonist işgal rejimini en çok tedirgin eden eylemlerden biri.

Diğer taraftan işgal rejiminin Mescidi Aksa'nın altında ve çevresinde gerçekleştirdiği kazı çalışmaları hızla sürerken, Kıble Mescidi ve Kubbetu’s-Sahra'ya yönelik saldırılar da her geçen gün artıyor. Mescidi Aksa'nın işgalini engellemek için 'ribat” tutan Filistinlilere ise işgalciler müdahale ediyor.

Siyonist işgalciler, Mescidi Aksa’yı boşaltmak ve işgal edip Yahudileştirmek için Kudüslüleri, Aksa’dan uzaklaştırma, tutuklama, para cezası verme, baskı ve saldırı uygulamalarıyla hedef alıyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar