FİLİSTİNLİ ESİR EL BATRAN AÇLIK GREVİNE DEVAM EDİYOR

Filistinli Esirler ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti, 27 Ocak 2020 tarihinden beridir idari tutuklu olan Imad el-Batran’ın Siyonist işgal rejiminin idari tutuklama kararlarını protesto etmek için 35 gün önce başlattığı açlık grevi mücadelesini sürdürüyor. 

Görüntülenme: 1361 Tarih: 26 Mart 2021 22:57
FİLİSTİNLİ ESİR EL BATRAN AÇLIK GREVİNE DEVAM EDİYOR

Heyet, yaptığı basın açıklamasında, er-Ramle Hapishanesi’nde tutuklu bulunan el-Batran hakkında art arda 4 kez idari tutukluluk kararı verildiğini belirtti.

El-Halil sakinlerinden olan esir el-Batran’nın şiddetli mide ve eklem ağrılar çektiğini, kan kustuğunu ve çok zayıfladığını belirten Heyet, esirin herhangi bir takviye ya da ağrı kesici almadığını ve herhangi bir muayene yaptırılmadığını açıkladı.

İşgal güçleri tarafından birçok kez tutuklanan el-Batran, çoğu idari tutukluluk olmak üzere yaklaşık 10 yıl zindanda kaldı. Ayrıca 2013’te idari tutukluluğu protesto etmek için 105 gün açlık grevi yapmıştı.

İsrail'in "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamaya göre, istihbarata dayalı olarak Filistinliler 1 ila 6 ay alıkonabiliyor. Tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar