YEMEN'E YÖNELİK SALDIRININ ASIL FAİLLERİ İSRAİL, ABD VE İNGİLTERE'DİR

Ensarullah Genel Sekreteri: ''İsrail, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırısının failleri Suudi Arabistan ve BAE'dir'' 

Görüntülenme: 1551 Tarih: 26 Mart 2021 17:24
YEMEN'E YÖNELİK SALDIRININ ASIL FAİLLERİ İSRAİL, ABD VE İNGİLTERE'DİR

Yemen Ensarullah genel sekreteri, İsrail, ABD ve İngiltere'nin saldırganlığın maliyetinden ve sonuçlarından kaçınmak için Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni Yemen'i işgal etmek için seçtiklerini söyledi. 

Fars Haber Ajansı'na göre, Seyyid Abdul Melik Bedruddin el-Husi, Yemen'e yönelik ABD-Suudi saldırısının yedinci yılının başında Perşembe günü yaptığı açıklamada, tüm gerçeklere rağmen, Suudi Arabistan'ın henüz bir ders almadığını duyurdu.

Yemen Ensarullah genel sekreteri, Yemen'e yönelik saldırının asıl failinin Suudi Arabistan olduğunu BAE'nin ona eşlik ettiği, geri kalanının ise iki ülkenin uşakları olduğunu belirtti.

Bedruddin el-Husi, Suudi Arabistan ve BAE'nin Amerikan Siyonist istihbaratının düşmanı ve tehlikeleri tanıma konusundaki değerlendirme ve raporlarına duyduğu kör güvenin onları yanlış kararlar almaya yönlendirdiğini vurguladı.

Yemen Ensarullah hareketi genel sekreteri, ''Yemen'i işgal eden koalisyon ne zaman ahlaki, siyasi ve savaş alanında bir çıkmazda kalsa Birleşmiş Milletler'e gidip Yemenlilere savaşı durdurmalarını söylediğini bildirdi. 

El-Husi, Suudi saldırganların işlediği bu cinayetin sadece hata veya keyfi bireysel davranış olamayacağını, saldırganların hedefleri açıkça belirleyen her türlü teknolojiye sahip olduklarını söyledi. 

Parstoday

Yorumlar