KORSAN İSRAİL FİLİSTİN SEÇİMLERİNİ SABOTE ETMEYE ÇALIŞIYOR

 

Görüntülenme: 1471 Tarih: 25 Mart 2021 03:15
KORSAN İSRAİL FİLİSTİN SEÇİMLERİNİ SABOTE ETMEYE ÇALIŞIYOR

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) işgal altındaki Batı Şeria’daki yöneticilerinden Cemal et-Tavil, İsrail otoritesinin, seçimler için adı öne çıkan siyasi şahsiyetlere ve Hamas liderlerine yönelik sürdürdüğü tutuklama ve tehdit politikalarıyla yaklaşan Filistin seçimlerinin sonuçlarını doğrudan etkilemeyi, seçim atmosferini bozmayı hedeflediğini vurguladı.

Geçtiğimiz günlerde işgal güçleri tarafından evinden alınmak suretiyle tutuklandığını aktaran et-Tavil, İsrailli makamların, bu tutuklamayla bir bakıma kendisini ve Hamas hareketini tehdit ettiğine, seçim çalışmalarını yakından takip ettiği ve işgal zulmünün enselerinde olduğu mesajlarını vermek istediğine dikkat çekti.

Açıklamalarında et-Tavil, işgalci İsrail’in, kendi ölçü ve kıstaslarına uygun yeni bir seçim atmosferi oluşturma çabasında olduğunu belirterek, “Filistin halkı, bu tür yasa dışı girişimlere boyun eğmeyecektir. Çünkü liderlerine ve direnişe karşı vefalıdır. Filistinliler, İsrail zulmüne rağmen direnişçilerin yanında durmaya ve onlara güven vermeye devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

İsrail tehdit ve kumpaslarının Hamas’a sökmeyeceğini söyleyen et-Tavil, Hamas hareketinin, eskiye nazaran çok daha güçlü olduğunu, siyaset üretebildiğini, işgalcilerin ne dediğine bakmaksızın Filistin halkının çıkarları doğrultusunda kararlar alabildiğini ve bu yüzden de şantajlara gelmeyecek kadar büyük olduğunu ifade etti.

Öte yandan Filistinli kaynakların aktardığı bilgilere göre, işgal güçleri geçtiğimiz günlerde gece saatlerinde Batı Şeria'nın bazı bölgelerine baskınlar düzenleyerek 22 Filistinliyi çeşitli iddialarla tutukladı. Tutuklananlar arasında Hamas’ın Batı Şeria’daki liderlerinden Cemal et-Tavil ile Bacis Nahla da bulunuyordu.

Keza geçenlerde işgal rejimi, bazı Hamaslı yöneticileri ve halihazırda milletvekilliği görevini ifa eden siyasileri, 22 Mayıs'ta yapılacak seçimlere katılmaları veya aday olmaları halinde kendilerini tutuklamakla tehdit etti.

Hamas'a yakın kaynaklar, yakın zamanda icra edilecek Filistin genel seçimleri öncesi İsrail'in hareket yöneticileri ile üyelerine yönelik gözaltı ve tutuklamaları artırmasının endişe verici olduğunu ifade ediyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

İsrail, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 6 aya kadar alıkoyabiliyor. Tutuklunun "İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, 22 Mayıs 2021'de milletvekili ve 31 Temmuz 2021'de de başkanlık seçimlerinin yapılmasını öngören kararnameyi 15 Ocak'ta imzalamıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar