İŞGALCİ İSRAİL EL ARAKİB KÖYÜNÜ YİNE YIKTI

İsrail askerleri, bugün (25 Mart Perşembe) 1948'de işgal edilmiş bölgenin güneyindeki Nakab Çölü'nde bulunan Filistinlilerin yaşadığı el-Arakib köyündeki çadır evleri bir kez daha yıktı. 

Görüntülenme: 1490 Tarih: 25 Mart 2021 00:54
İŞGALCİ İSRAİL EL ARAKİB KÖYÜNÜ YİNE YIKTI

Siyonist İsrail kuvvetleri, askeri buldozerlerle tozlu ve fırtınalı havaya rağmen el-Arakib köyüne baskın düzenleyerek evleri yıkıp sakinlerini açıkta bıraktı.

Arakib'i Savunma Komitesi Başkanı Ahmed Halil Ebu Mudeyğem, yaptığı basın açıklamasında, işgal güçlerinin halatlarla çadırları arabalara bağlayıp sürükleyerek yıktığını ve bunun demokrasi iddiasında bulunan terörist İsrail’in gerçek yüzü olduğunu belirtti.

El-Arakib köyündeki çadır evler en son 11 Mart 2021’de işgal güçlerince yıktırılmıştı.

İsrail, 2021 yılının başından bu yana el-Arakib köyünde 4. defa yıkım gerçekleştirirken korona salgını ve soğuk havalardan korunmak için köylüler, İsrail güçlerinin her yıkım işleminin ardından ahşap ve plastik malzemelerle evlerini yeniden kurarak direnişlerini sürdürüyor.

İşgal yönetimi 2000 yılından bu yana el-Arakib köyündeki evleri sürekli yıkarak köy halkını bıktırmak suretiyle göçe zorlamakla birlikte el koyacağı köy arazilerini Yahudi yerleşimi projelerinde kullanmayı hedefliyor.

Osmanlı döneminde kurulan el-Arakib köyü, işgal rejiminin meşru yerleşim alanı kabul etmediği, mülkiyet hakkı vermediği, elektrik ve su gibi her türlü hizmetten mahrum bıraktığı 240 bin Filistinlinin yaşadığı en-Nakab bölgesindeki 51 köyden biridir.

El-Arakib köyünde yaşayan Filistinliler, bölgenin Yahudileştirilmesini reddettiklerini ve topraklarında onurlu bir yaşam sürme mücadelesine devam edeceklerini bildirdi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar