İSMAİL HENİYYE ŞEYH AHMED YASİN'İN AİLESİ İLE GÖRÜŞTÜ

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Hamas'ın, kurucu lideri Şeyh Ahmed Yasin’in mirasına bağlı olduğunu ve yöntemini sürdüreceğini hatırlattı. 

Görüntülenme: 1645 Tarih: 24 Mart 2021 20:55
İSMAİL HENİYYE ŞEYH AHMED YASİN'İN AİLESİ İLE GÖRÜŞTÜ

Şehadetinin on yedinci yıldönümü vesilesiyle Şeyh Yasin'in ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde Heniyye, Hamas hareketinin Şeyh Yasin'in davasına ve mirasına sadık kalıp onun çizdiği yolda ilerlemeyi sürdüreceğinin altını çizdi.

Heniyye, Filistin direnişinin öncülerinden Şeyh Yasin’in diktiği fidanın şehitlerin kanlarıyla sulandığını, yerdeki kökleri ve gökteki dallarıyla sabit ve sağlam bir ağaca dönüştüğünü ve meyve verdiğini belirtti.

Son olarak Heniyye, Şeyh Yasin’in ailesinin özellikle de rahmetli eşinin muazzam sabır ve kararlılığına dikkat çekerek, kendilerini takdir ettiğini ifade etti. 

İsrail’in saldırı ve tehditlerine karşı direnişten vazgeçmeyen Şeyh Yasin, 22 Mart 2004’te tekerlekli sandalyesiyle, sabah namazını kıldığı camiden çıkarken İsrail ordusuna ait helikopterler tarafından atılan füzelerle 7 arkadaşıyla birlikte şehit oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar