ŞEYH AHMED YASİN'İN ANISINA BİR VİDEO KLİP HAZIRLANDI

Uluslararası Şeyh Ahmed Yasin Vakfı, adını taşıdığı Filistinli lideri, şehadetinin on yedinci yıldönümü vesilesiyle Filistinli ve Arap sanatçıların katılımıyla hazırladığı  "Hazret İmam" adlı bir video klip ile andı. 

Görüntülenme: 1559 Tarih: 23 Mart 2021 18:10
ŞEYH AHMED YASİN'İN ANISINA BİR VİDEO KLİP HAZIRLANDI

Söz konusu klipte, Arap müziğinin bugün için önde gelen çağdaş temsilcilerinden kabul edilen Türk-Boşnak asıllı Tunuslu Lütfi Boşnak'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı bir araya geldi. 

Diğer yandan Kanada'da ikamet edip Filistin konulu birçok çalışmaya imza atan Hayri Hatem ve Lübnanlı Bilal Ahmed de klipte yer aldı.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde BAE'deki Şarika Televizyonu'nun düzenlediği dünyadaki tek uluslararası "Munşid Şarika" isimli ilahi yarışmasını kazanan Gazzeli Abdülmecid Arikat da söz konusu videoda yerini alan isimler arasında.

İsrail’in saldırı ve tehditlerine karşı direnişten vazgeçmeyen Şeyh Yasin, 22 Mart 2004’te tekerlekli sandalyesiyle sabah namazını kıldığı camiden çıkarken İsrail ordusuna ait helikopterler tarafından atılan füzelerle 7 arkadaşıyla birlikte şehit oldu.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar