HAMAS ŞEYH AHMED YASİN'İN İLKELERİNE BAĞLI KALACAK

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Siyonistlerin korkulu rüyası Şeyh Ahmed Yasin’in, Kudüs’ü işgalden kurtarma, İsrail rejimini tanımama, Filistinli esirleri özgürleştirme ve hiçbir Filistin toprağından taviz vermeme gibi ilkelerine bağlı kalacaklarını vurguladı. 

Görüntülenme: 1480 Tarih: 23 Mart 2021 13:02
HAMAS ŞEYH AHMED YASİN'İN İLKELERİNE BAĞLI KALACAK

2004 yılında işgalci İsrail'in düzenlediği hava saldırısıyla hayatını kaybeden Şeyh Ahmed Yasin’in 17’nci şehadet yıldönümü dolayısıyla açıklamada bulunan Hamas, “İşgalci İsrail, Şeyh Yasin'e suikast düzenlediğinde saldırı anının atlatılamayacağını düşünüyordu. Bu an, bir inancın, davanın, hareketin ve direnişin suikasta uğramasıydı.” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında Hamas, İsrail’in, Şeyh Yasin’in son anına kadar davasını sadakatle müdafaa edeceğini beklemediğini belirterek, “Şeyh Yasin, şehadete kavuşmasından saatler önce şöyle diyordu: Tek umudum Allah’ın benden razı olmasıdır.” ifadelerine yer verdi.  

Şeyh Yasin’in, İslam sancağını göğsünde taşıyan binlerce lider yetiştirerek şehadete nail olduğuna işaret eden Hamas, bu liderlerin, İsrail’in suikast politikasından hiç korkmadığını, maddi gücün yanından yüksek maneviyat ve siyaset gibi silahları kuşandıklarını aktararak, bu sayede Şeyh Yasin’in kurucusu olduğu Hamas hareketinin Filistin direnişinin sembolü haline gelmeyi başardığının altını çizdi.

Filistin'in özgürlük ve hak mücadelesinde önemli rol oynayan, fedakarlık ve dik duruşuyla Filistin'deki tüm direniş grupları nezdinde önemli bir saygınlığa sahip olan Şeyh Ahmed Yasin'in şehadetinin 17. yıldönümü münasebetiyle yayınladığı açıklamada Hamas, bağımsız Filistin devletinin başkenti olması için Kudüs kentini işgal kirinden kurtarmanın bütün Müslümanların üzerine farz olduğunu söyledi.

İşgal güçleri Şeyh Ahmed Yasin’i 22 Mart 2004’te sabah namazını kıldıktan sonra Gazze kentinin Es-Sabra Mahallesi’nde evinin yakınlarındaki El-Mucemma’ El-İslami Camii’nden çıkarken düzenlediği hava saldırısıyla şehit etti.

Şeyh Ahmed İsmail Hasan Yasin “Ebu Muhammed” Haziran 1936’da Filistin’in Askalan kentine bağlı El-Cevra köyünde dünyaya geldi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar