HALİD MEŞAL'DEN ŞEYH AHMED YASİN AÇIKLAMASI

Hamas siyasi bürosu eski başkanı Halid Meşal, 'Şeyh Ahmed Yasin, direnişin Filistin'de yayılmasının en önemli unsuruydu' dedi. 

Görüntülenme: 1435 Tarih: 23 Mart 2021 06:20
HALİD MEŞAL'DEN ŞEYH AHMED YASİN AÇIKLAMASI

Halid Meşal, HAMAS'ın kurucusu Şeyh Ahmed Yasin'in şehadet yıldönümünde yaptığı açıklamada, "Şeyh Ahmed Yasin cihad için canını vermiş ve güçlü bir imanla mücadele ediyordu' dedi.

Meşal, terör rejimi İsrail'in, Şeyh Ahmet Yasin'in Filistin halkı genelindeki desteğini kırmak için onu Filistin halkından uzaklaştırmak istedikleri ve bunun için çok fazla zulüm ve hapis cezasına çarptırdıklarını ancak onun Hamas hareketini yeniden canlandırdığını söyledi. 

2004 yılında işgalci İsrail'in düzenlediği hava saldırısıyla hayatını kaybeden Şeyh Yasin’in 17’nci şehadet yıldönümü dolayısıyla açıklamada bulunan İsmail Heniyye de, “Şeyh’in mübarek davası, gül kokulu hayatı, karanlıkları aydınlatan cihadı ve muazzam boyutlardaki fedakârlıkları bizlere rehberlik ediyor.” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında Heniyye, Şeyh Yasin’in suikasta uğradığı günün bütün Müslümanların kalbine acı verdiğini belirterek, Şeyh’in yaşantısıyla Filistinlilere cihadı ve direnişi öğrettiğini ifade etti.

Heniyye, Hamas hareketinin, Şeyh Yasin başta olmak üzere Filistinli şehitlerin çizdiği yolda ilerlemeyi sürdüreceğinin altını çizdi.

İşgal güçleri Şeyh Ahmed Yasin’i 22 Mart 2004’te sabah namazını kıldıktan sonra Gazze kentinin Es-Sabra Mahallesi’nde evinin yakınlarındaki El-Mucemma’ El-İslami Camii’nden çıkarken düzenlediği hava saldırısıyla şehit etti.

Parstoday

Yorumlar