HAMAS'TAN SİYONİST REJİMİN BEYTU DECEN KASABASINDA İŞLEDİĞİ CİNAYETLERE TEPKİ

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) siyonist işgal güçlerinin Batı Şeria'nın Nablus şehrinin doğusundaki Beytu Decen kasabasında 48 yaşındaki Atıf Yusuf Hanayişe'yi şehit etmesine tepki gösterdi.  

Görüntülenme: 1900 Tarih: 19 Mart 2021 15:21
HAMAS'TAN SİYONİST REJİMİN BEYTU DECEN KASABASINDA İŞLEDİĞİ CİNAYETLERE TEPKİ

Hamas tarafından yapılan açıklamada işgal güçlerinin bu cinayetlerinin siyonist katillerin yeni bir suçları ve vahşi terörlerinin yeni bir icraatı olduğunu dile getirerek işgal rejiminin Filistinlilere karşı bu tutumunun sürekli devam ettiğine dikkat çekildi. 

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Siyonistlerin cinayetleri halkımızın özgürlük mücadelesini daha da alevlendirecektir. Direnen halkımızın mücadelesi işgalci, topraklarımızın tamamından çekilinceye kadar da son bulmayacaktır."

Bugün (19 Mart Cuma) öğle saatlerinde, Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus şehrinin doğusundaki Beytu Decen kasabasında işgal güçleriyle Filistinliler arasında meydana gelen çatışmada Atıf Yusuf Hanayişe isimli bir Filistinli şehit edilmişti. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Beytu Decen'deki Musa bin Nusayr Camisi'nde müezzin olarak görev yapan Hanayişe'nin kafasına işgal güçlerinin attığı mermi isabet etti. Ağır yaralanan Hanayişe tedavi için acilen Rividya Hastanesi'ne kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Beytu Decen kasabasında işgal rejiminin yahudileştirme faaliyetine karşı haftalık olarak gösteriler düzenleniyor. Bu hafta da hem yahudileştirme faaliyetlerini protesto hem de Şeyh Ahmed Yasin'in şehit edilmesini anma amacıyla gösteri düzenlenmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar