SİYONİST ÇETELERİN 1948 TOPRAKLARINDA İŞLEDİKLERİ CİNAYETLER PROTESTO EDİLDİ

 

Görüntülenme: 1569 Tarih: 19 Mart 2021 07:29
SİYONİST ÇETELERİN 1948 TOPRAKLARINDA İŞLEDİKLERİ CİNAYETLER PROTESTO EDİLDİ

Sabahın erken saatlerinde Leys Nusra (19) ve Muhammed Hatib (23) adlı iki Filistinli gencin faili meçhul cinayetle öldürülmesi üzerine Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Kalansuva ve Ummu'l-Fahm şehirlerinde bugün (19 Mart) Cuma namazından sonra, siyonist çetelerin Filistinlilere yönelik cinayetlerini ve işgal polisinin bu cinayetler karşısındaki duyarsızlığını protesto amacıyla gösteriler düzenlendi. 

Kalansuva şehrinde, şehir girişindeki Doğu Kavşağı'nda toplanan yüzlerce kişi ana caddeyi trafiğe kapatarak, son zamanlarda 1948 Toprakları'nda yaşayan Filistinlilere yönelik şiddetin ve faili meçhul cinayetlerin artmasını protesto etti. Göstericiler işgal polisinin de bu cinayetler karşısında son derece duyarsız kalmasının ve olayların üzerine gitmemesinin saldırgan çeteleri daha da cesaretlendirdiğine dikkat çekti. 

Ummu'l-Fahm şehrinde ise yüzlerce kişi Cuma namazını kıldıktan sonra yürüyerek şehir merkezindeki işgal yönetimi polis teşkilatı binasının önüne geldi. Bu gösterinin Birleşik Fahmavi Hareketi'nin çağrısıyla düzenlenen haftalık gösterilerin onuncusu olduğu ifade edildi. 

Birleşik Fahmavi Hareketi, 1948 Toprakları'nda Filistinlilerin yoğun olduğu şehirlerin ve kasabaların ahalilerini siyonist çetelerin Filistinlileri hedef alan cinayetlerine ve işgal polisinin de olayları görmezden gelmesine karşı protesto gösterileri düzenlemeye çağırmıştı. Hareket yaptığı açıklamada bu cinayetlerin artmasının 1948 Toprakları'nda yaşayan tüm Filistinliler için bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekti. 

Bugün sabahın erken saatlerinde siyonist çetelerin 4 Filistinli gencin kaldığı evi bastığı, elektriklerini kestikten sonra üzerlerine ateş ettikleri; saldırıda dört gencin de isabet aldığı ve ikisinin aldıkları yaraların etkisiyle hayatlarını kaybettiği, ikisinin ise Kefar Saba'daki Meir Hastanesi'nde tedavi altına alındığı bildirildi. 

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde son yıllarda Filistinlileri hedef alan faili meçhul cinayetlerin ciddi şekilde arttığı belirtiliyor. Siyonist işgal yönetimine bağlı polisler bu cinayetlerin üzerine gitmiyor ve gerekli soruşturmayı yapmıyor. Bu tutum ise siyonist çeteleri daha da cesaretlendiriyor. 

İşgal rejimi 1967'de işgal edilmiş bölgede yaşayan Filistinlilere karşı asker ve yahudi yerleşimci tehdidini kullanarak onları topraklarını terk etmeye zorlarken, 1948'de işgal edilmiş bölgede de bu amaç için faili meçhul cinayetler işleyen çetelerden yararlanıyor. Bu cinayetlerin işgal rejiminin istihbarat teşkilatı tarafından organize edildiği ve yönlendirildiği tahmin ediliyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar