NABLUS'TA BİR FİLİSTİNLİ ŞEHİT EDİLDİ

Bugün, Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus şehrinin doğusundaki Beytu Decen kasabasında işgal güçleriyle Filistinliler arasında meydana gelen çatışmada 45 yaşındaki Atıf Yusuf Hanayişe isimli bir Filistinli şehit oldu.  

Görüntülenme: 1507 Tarih: 19 Mart 2021 18:21
NABLUS'TA BİR FİLİSTİNLİ ŞEHİT EDİLDİ

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Beytu Decen'deki Musa bin Nusayr Camisi'nde müezzin olarak görev yapan Hanayişe'nin kafasına işgal güçlerinin attığı mermi isabet etti. Ağır yaralanan Hanayişe tedavi için acilen Rividya Hastanesi'ne kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin, bölgedeki yahudi yerleşimini protesto ve Hamas'ın kurucusu Şeyh Ahmed Yasin'in şehadetini anma amacıyla düzenlenen gösteriye müdahale etmesi sonucu ortaya çıkan olaylarda ayrıca işgal güçlerinin saldırıları sebebiyle yaralananlar oldu.  

İşgal güçleri gösteriye yaptığı müdahalede göstericilerin üzerine gerçek mermilerle ve lastik mermilerle yoğun bir şekilde saldırdı. Ayrıca göstericilerin üzerine biber gazı sıktılar. 

İşgal rejiminin bu bölgede Filistinlilerin arazilerini zorla gasp ederek yeni yahudi yerleşim alanları oluşturmaya ve yeni yerleşim birimleri inşa etmeye çalıştığı dile getirildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar