İŞGALCİ İSRAİL SİYONİST YERLEŞKELERİ METRO İLE TEL AVİV'E BAĞLAYACAK

Siyonistlere ait medya organları, İsrail işgal rejiminin, Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan yahudi yerleşim merkezlerini 1948'de işgal edilmiş bölgede yer alan Tel Aviv şehrine bağlamak amacıyla yürüttüğü hafif metro projesi çalışmalarını gün yüzüne çıkardı.  

Görüntülenme: 1672 Tarih: 18 Mart 2021 10:09
İŞGALCİ İSRAİL SİYONİST YERLEŞKELERİ METRO İLE TEL AVİV'E BAĞLAYACAK

Siyonistlere ait Yediot Aharanoot gazetesinin bugünkü (18 Mart Perşembe) sayısında yer alan habere göre İsrail'in Ulaştırma Bakanı Miri Regev Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki yahudi yerleşim merkezlerini Büyük Tel Aviv olarak nitelendirilen yerleşim alanı kapsamında yer alan Gosh Dan istasyonuna bağlayacak bir demiryolu inşası için proje hazırlanmasının kararlaştırıldığını dile getirdi. 

Haberde Regev'in bu kararı uzmanlarla konunun değerlendirmesini yapmadan ve herhangi bir bütçe tahsisi yapılmasını beklemeden tek başına verdiğine dikkat çekildi. 

Bu arada işgal yönetiminin son aylarda Batı Şeria'nın kuzey, orta ve güney bölgelerinde yahudi yerleşim merkezleri arasındaki bağlantıları geliştirmek amacıyla yan yollar inşa etmek için arazi düzleme çalışmalarını artırdığına dikkat çekildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar