FİLİSTİN'DEKİ SEÇİMLER İÇİN ADAYLIK BAŞVURULARI BAŞLIYOR

Filistin'deki Merkez Seçim Kurulu önümüzdeki Cumartesi günü yani 20 Mart sabahından itibaren seçimler için adaylık başvurularını kabul etmeye başlayacağını duyurdu. Kurul adaylık başvurularının 12 gün süreceğini ve 31 Mart akşamı sona ereceğini bildirdi. 

Görüntülenme: 1601 Tarih: 18 Mart 2021 15:00
FİLİSTİN'DEKİ SEÇİMLER İÇİN ADAYLIK BAŞVURULARI BAŞLIYOR

Merkez Seçim Kurulu bugün (18 Mart Perşembe) yaptığı açıklamada Batı Şeria bölgesindeki El-Bire şehrinde bulunan genel merkezinde ve Gazze şehrindeki bölgesel merkezinde adaylık başvurularını kabul edeceğini duyurdu. 

Kurul basın açıklamasında adaylık başvuruları için ne gibi şartlar arandığı ve adaylıkların ne şekilde işleme konacağı konusunda uygulanacak protokol hakkında da ayrıntılı bilgiler verdi. Açıklamada aday listelerinin oluşturulmasında öncelik sıralamasında ne gibi bir protokolün uygulanacağı hakkında da bilgi verildi. 

Bu arada Filistin Parlamentosu Başkanı Aziz Duveyk de yaptığı açıklamada seçimlerin bölünmüşlükten kurtulmak için önemli bir araç olacağını ve Filistin halkının Kahire'deki diyalog görüşmelerine güvendiğini vurguladı. 

Duveyk bugün yaptığı basın açıklamasında Filistin halkının özgürlük ve dürüstlüklerle bezendirilmiş bir anayasal düzende yaşaması için seçimlerin iyi bir fırsat olacağına dikkat çekti.

Duveyk hiçbir iç ihtilafın Filistin'deki bölünmüşlüğün sonlandırılması ve iç barışın sağlanması için yürütülen çalışmalara engel teşkil etmemesi gerektiğini vurguladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar