ALİYEV HÜKÜMETİ SİYONİST İSRAİL'DEN SİLAH ALMAYA NEDEN DEVAM EDİYOR?

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Karabağ bölgesinde Ermenistan ile savaşının bitmesi ve iki taraf arasında Rusya aracılığı ile barış anlaşmasının imzalanmasına rağmen, İlham Aliyev hükümeti ırkçı korsan İsrail rejiminden yeniden silah almaya başladı. 

Görüntülenme: 1423 Tarih: 18 Mart 2021 07:26
ALİYEV HÜKÜMETİ SİYONİST İSRAİL'DEN SİLAH ALMAYA NEDEN DEVAM EDİYOR?

Bu hususta, Uluslararası Stockholm Barış Araştırmaları Enstitüsü-SIPRI yıllık raporunda, "Azerbaycan Cumhuriyeti, ihtiyaç duyduğu silahların yüzde 69'unu Siyonist Rejim'den karşılamaktadır." dedi.
Hal bu ki Azerbaycan Cumhuriyeti 2016 ila 2020 yılları arasında ihtiyaç duyduğu silahların sadece yüzde 17'si kadarını Rusya'dan karşılamıştır. 
Aliyev hükümeti  Müslüman Azerbaycan Cumhuriyeti halkı ülkelerinin Siyonist Rejim İsrail ile  ilişkilerine hep karşı çıktığı bir ortamda İsrail rejiminden silah satın alarak ilişkilerini arttırıyor.
Yeni anlaşmalara göre  Bakü gelecek 5 yıl içerisinde  2 milyar dolar kadar modern silah ve teçhizat Siyonist Rejim İsrail'den ithal edecektir. 
Bakü makamları  ve Siyonist Rejim İsrailliler arasında imzalanan anlaşmalara göre  gelecek 5 yıl içerisinde İsrail rejimi, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin modern silahlarının tedarikçilerinden olması kararlaştırılmıştır. Bu arada özellikle de seyir füzeleri, taarruz ve kamikaze İHA'ları  yer almaktadır. 
Son bir kaç yılda Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Siyonist Rejim İsrail'den aldığı silahlar temelde İHA'lar, casusluk cihazları ve balistik füzelerini kapsamış ve Rusya'dan ise daha çok zırhlı araçlar ve topçu teçhizatları olmuştur. 
Bölge ve Bakü medyasında göz ardı edilen önemli bir gerçek de  Siyonist Rejim İsrail'in İlham Aliyev hükümetini suiistimal etmesidir. 
Gerçekte Siyonist Rejim, ilk başlarda Azerbaycan Cumhuriyeti'ne casusluk cihazları ve silahları satıp bir süre sonra  bu ülkeyi aldığı bu silahları ve teçhizatı İran ve Rusya gibi üçüncü ülkelere karşı kullanmaya zorladı. 
Nitekim Amerika'nın Bakü büyükelçiliği  dönem ekonomik ve siyasi danışman ve analisti Raab Gavrik de 2009'daki diplomatik raporunda  şu ifadelere yer vermiştir: "İsrail'in temel amacı, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin  müttefike dönüştürülmesi ve bölge düzeyinde İran'a karşı askeri teçhizat piyasası ve casusluk platformuna dönüştürülmesidir."
Bu tür raporların yayımlanması Siyonist İsrail'in  Aliyev hükümetini her daim bölgedeki diğer bağımsız ülkelerin çıkarlarına karşı kullandığını gösteriyor. 
Bu doğrultuda İsrail rejimi son yıllarda  Azerbaycan Cumhuriyeti, Orta Asya ve Kafkasya ülkelerine sızmaya ve bölgelerde çatışmaları ve gerginlikleri körüklemeye çalışmıştır.  Nitekim bu konuyu açıkça itiraf eden Siyonist analist Yakup Kedmi, “Jam” sitesine Ermenistan'ın geleceği ile ilgili röportajında “Ermenistan, elit kesiminin  seçtiği siyasetler yüzünden  orta vadeli gelecekte,  dünya haritasından silinmesi ve Kafkasya'da sınırların  aktif aktörler lehine değişmesi ve yeni gerçeklerin ortaya çıkması olasıdır.” dedi. 
 Siyonist uzmanın müdahaleciliğin örneği sayılan açıklamaları, Siyonist Rejim İsrail'in  her yola ve yönteme baş vurarak  hedeflerine ulaşmak istediğini gösteriyor.  Bu arada, Azerbaycan Cumhuriyeti ve İlham Aliyev hükümeti Siyonistlerin çıkarlarını temin ettikleri sürece bu rejimin tehditlerinden güvende olacaklar. Ancak Azerbaycan Cumhuriyeti bu hususta bağımsız bir politika izlemek isterse muhakkak Siyonistlerin tehditlerinin amacı  olacaktır.

Parstoday

Yorumlar