SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİNDEN KUDÜS'ÜN KÖYLERİNDE BASKIN FURYASI

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Kudüs’e bağlı el-İseviyye köyüne ve et-Tur beldesine baskın düzenledi ve evlerde arama yaptı. Baskınlar sırasında işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmaların yaşandığı ifade edildi. 

Görüntülenme: 1704 Tarih: 14 Mart 2021 12:16
SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİNDEN KUDÜS'ÜN KÖYLERİNDE BASKIN FURYASI

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin el-İseviyye’de çok sayıda kişiyi gözaltına aldığını ve gözaltına alınanlar arasında Aziz Gassan Alyan ile Luey Abd Alyan ve Muhammed Abd Alyan kardeşlerin de olduğunu bildirdi.
 

Kaynaklar, baskın sırasında işgal askerleriyle Filistinli gençler arasında çatışmaların yaşandığını, işgal güçlerinin çok sayıda ses bombası ve göz yaşartıcı bomba attığını söyledi.
 

İşgal güçlerinin el-İseviyye köyüne düzenlediği baskının bir Yahudi yerleşimcinin aracının taşlı saldırıya uğramasından ve camlarının kırılmasından birkaç saat sonra gerçekleştiği belirtildi.
 

Kudüslü bir grup genç, dün akşam saatlerinde el-İseviyye köyünde bir Yahudi yerleşimcinin otomobilinin camlarını kırmış ve yerleşimciyi darp etmişti.
 

İşgal güçleri bu sabah ayrıca Kudüslü İbrahim el-Huneyti’yi et-Tur beldesindeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.
 

İşgal güçlerinin el-İseviyye ve et-Tur başta olmak üzere Kudüs’e bağlı köylere ve beldelere günlük olarak baskınlar düzenlediği ve evlerde arama yaparak terör estirdiği kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar