ABD KONGRESİNİN BAZI ÜYELERİNDEN BİDEN'E FİLİSTİN ÇAĞRISI

ABD Kongresi'nin bazı üyeleri ABD Başkanı Joe Biden'a, İsrail işgal rejiminin Filistinlilerin evlerini yıkma politikasını açıktan kınaması ve bu yıkım politikasına sınır getirilmesi için diplomatik girişimlerde bulunması çağrısı yaptı.  

Görüntülenme: 1235 Tarih: 14 Mart 2021 06:57
ABD KONGRESİNİN BAZI ÜYELERİNDEN BİDEN'E FİLİSTİN ÇAĞRISI

ABD Kongresi üyelerinden bazıları ABD Dış İşleri Bakanlığı'na, İsrail işgal rejiminin Filistin'in Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs şehrinde Filistinlilerin evlerini yıkma faaliyetlerinin kesintisiz bir şekilde devam etmesinden duydukları üzüntüyü dile getiren bir mektup yazdı. 

Kongre üyeleri Dış İşleri Bakanlığı'ndan İsrail işgal rejiminin söz konusu yıkım faaliyetlerinde ABD'nin verdiği araçların kullanılması konusunda bir soruşturma başlatılmasını talep ettiler. Mektuba imza atan üyeler bu araçların kullanıldığının tespit edilmesi durumunda bu uygulamada Silahların İhracının Takibi Yasası'na ve son kullanıcıyla ilgili olarak ABD ile İsrail arasında yapılmış herhangi bir anlaşmaya aykırı bir durumun olup olmadığının rapor edilmesi gerektiğini dile getirdiler. 

Mektupta ayrıca İsrail işgal rejiminin sağlık hizmetlerinin engellenmemesine dair uluslararası anlaşmaların şartlarına da uymadığına dikkat çekilerek İsrail'in tüm uluslararası baskılara rağmen şimdiye kadar Filistinlilere verdiği koronavirüs aşısının beş bin doz civarında olduğu hatırlatıldı. 

Mektuba imza atan Kongre üyeleri Biden yönetiminden ayrıca Trump'ın siyasi prim yapmak amacıyla gündeme getirmiş olduğu Yüzyılın Anlaşması planını da tamamen iptal etmesini istediler. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar