İRAN'DAN SİYONİST İSRAİL'E SERT TEPKİ

İran’ın Cenevre’de bulunan Büyükelçisi ve Daimi Temsilcisi İsmail Begayi Hamane, Silahsızlanma Konferansının önemi ve rolüne vurgu yaparak, bu kurumun hedeflerinin gerçekleşmesinin güçlü siyasi iradeye bağlı olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 1278 Tarih: 13 Mart 2021 19:40
İRAN'DAN SİYONİST İSRAİL'E SERT TEPKİ

Hamane Konferans’ta yaptığı açıklamada, Konferansın İran açısından en üst düzeyde öneme sahip olduğunu belirterek, konferansın konumu ve yerinin güçlenmesi gerektiğini söyledi.

Hamane, ‘’ Konferans müzakere görevini gerçekleşmesinde yardımcı olabilmesi için bizim güçlü siyasi iradeye ihtiyacımız vardır, zira bu durumda Konferans ana faaliyeti doğrultusunda ülkelerin uyması için gereken hukuki araçları oluşturabilir. ‘’ dedi.

Hamane, bazı ülkelerin bu konferansı sadece istişari bir kurum haline getirmeye çalıştıklarını ve bu yönde çabaları olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin 46. oturumunda terör rejimi İsrail'in 3379 sayılı BM Genel Kurulu Bildirisi'nde 'ırkçı rejim' ilan edildiğine dikkat çekti.  

Hamane, bazı devletlerin yargı sistemini hedef almasının talihsiz bir durum olduğunu belirterek, insan haklarını savunma bahanesiyle bazı devletlerin  bu ülkelerde hukukun üstünlüğünü zayıflatmaya odaklandıklarını söyledi. 

Hamane, açıklamasında ayrıca Kanada, Avustralya, Birleşik Krallık, Danimarka, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Fransa ve İsviçre gibi bazı devletlerin İnsan Hakları savunucusu oldukları yönündeki iddiaların da esef verici olduğunu zira bu ülkelerin bizzat insan hakları ihlallerinde karnelerinin zayıf olduğunu söyledi.

parstoday

Yorumlar