MUHAMMED EL HİNDİ'DEN FKÖ'NÜN YAPISINA ELEŞTİRİ

Filistin'deki İslami Cihad Hareketi'nin Siyasi Daire Başkanı Muhammed El-Hindi, gerçek anlamda bir iskelet yapısı oluşturulmamış haldeki Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) Filistin dışında yaşamak zorundaki 7 milyon Filistinliyi sahanın dışına attığını, etkisiz hale getirdiğini dile getirdi.  

Görüntülenme: 1751 Tarih: 13 Mart 2021 18:40
MUHAMMED EL HİNDİ'DEN FKÖ'NÜN YAPISINA ELEŞTİRİ

El-Hindi dün akşam El-Aksa televizyonunda online düzenlenen programa iştiraki esnasında yaptığı açıklamada hareketlerinin amacının, FKÖ'yü Filistin Yönetimi'nin bağımlılığından çıkarmak ve Filistin Ulusal Konseyi'ni geçmişte imzalanmış anlaşmalardan tamamen bağımsız hale getirmek olduğunu vurguladı. Bununla birlikte Filistin Yasama Meclisi (parlamento) üyelerinin Filistin Ulusal Konseyi'ne de üye olmalarını savunmaya devam ettiklerini belirtti. 

El-Hindi açıklamasında, genel sekreterler toplantısında FKÖ'nün yeniden yapılandırılması ve kendi egemenliğine sahip bir Ulusal Konsey oluşturulması konusunda ittifak sağlandığına dikkat çekti. 

El-Hindi Filistin halkı için referans olacak bir Ulusal Konsey oluşturulmasının FKÖ'nün yeniden yapılandırılmasının ana unsuru olacağını belirtti. 

İslami Cihad Hareketi liderlerinden el-Hindi; "FKÖ'den söz ettiğimiz zaman Filistin Yönetimi'nden ayrı tüm Filistin'i temsil eden bir yapıdan söz ediyor olmamız gerekir." ifadesini kullandı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar