INTERPOL AHLAM ET TEMİMİ'Yİ ARANANLAR LİSTESİNDEN ÇIKARDI

Uluslararası Polis Teşkilatı (INTERPOL), özgürleştirilmiş eski esir Ahlam et-Temimi’nin ismini arananlar listesinden çıkardı. 

Görüntülenme: 1668 Tarih: 12 Mart 2021 06:39
INTERPOL AHLAM ET TEMİMİ'Yİ ARANANLAR LİSTESİNDEN ÇIKARDI

Ürdünlü esirler ile ilgili davaları yakından takip eden Ala Burkan, INTERPOL’un aldığı yeni karar metnine göre, et-Temimi hakkındaki uluslararası yasalar ve prensipler çerçevesindeki arama kararının sonlandırıldığını ve bundan sonra aranan şahıslara yönelik geçerli uygulamalara tabi tutulmayacağını bildirdi.

ABD, 2001’deki direniş eylemi sırasında iki Amerikan vatandaşını öldürmekle suçladığı Ahlam et-Temimi’nin teslim edilmesini istiyordu. 

Et-Temimi, Ağustos 2001’de İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın Kudüs’te gerçekleştirdiği 15 İsraillinin öldüğü ve 122 kişinin yaralandığı eyleme karıştığı suçlamasıyla 16 yıl hapse mahkûm edilmiş ve 10 yıl işgal zindanlarında esir tutulduktan sonra özgürlüğüne kavuşmuştu. 

Özgürlüğe kavuştuktan 6 yıl sonra Amerika, biri Amerika asıllı 15 Siyonistin öldüğü operasyon nedeniyle et-Temimi’yi en tehlikeli arananlar listesine alıp, Ürdün’den yargılanmak üzere Amerika’ya teslim etmesini istedi. Ancak Ürdün Temyiz Mahkemesi, işgalci İsrail ile yapılan esir takasıyla serbest kalan Filistinli Ahlam et-Temimi'nin ABD yönetimine teslim edilmemesi kararını uygun bulduğunu bildirmişti.

Ürdünlü makamlar, ABD ile Ürdün arasında 1995'te imzalanan suçluların iadesi anlaşmasının Ürdün meclisinden geçmediğini hatırlatarak et-Temimi'nin ABD'ye teslim edilmemesini onamıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar