TERÖRİST İSRAİL EL ARAKİB KÖYÜNÜ 184. DEFA YIKTI

İşgalci İsrail askerleri, ülkenin güneyinde yer alan Nakab Çölü'ndeki Filistinlilerin yaşadığı el-Arakib köyündeki çadır evleri 184’üncü kez yıktı. 

Görüntülenme: 1691 Tarih: 12 Mart 2021 12:23
TERÖRİST İSRAİL EL ARAKİB KÖYÜNÜ 184. DEFA YIKTI

Fırtınalı ve yağmurlu havaya rağmen, yıkım ekipleri işgal polisi eşliğinde el-Arakib köyüne baskın düzenleyerek çadır evleri yıkıp onlarca kişiyi evsiz bıraktı.

Arakib'i Savunma Komitesi Başkanı Ahmed Halil Ebu Mudeyğem, Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, zorlu hava koşullarına rağmen işgal güçlerinin halatlarla çadırları arabalara bağlayıp sürükleyerek yıktığını ve bunun demokrasi iddiasında bulunan terörist İsrail’in gerçek yüzünü yansıttığını belirtti.

İsrail'in 2021 yılının başından bu yana el-Arakib köyünde 3. defa yıkım gerçekleştirirken korona salgınından soğuk havalardan korunmak için köylüler, İsrail güçlerinin her yıkım işleminin ardından ahşap ve plastik malzemelerle evlerini yeniden kurarak direnişlerini sürdürüyor.

El-Arakib köyündeki çadır evler en son 17 Şubat 2021’de işgal güçlerince yıktırılmıştı.

İsrail yönetimi, köyün "yasa dışı yollarla kurulduğunu ve yıkılması gerektiğini" iddia ediyor. Köy halkı ise bu toprakların, İsrail'in kurulmasından çok önce dedelerinden kendilerine miras kaldığını vurguluyor.

Osmanlı döneminde kurulan el-Arakib köyü, işgal rejiminin en-Nakab bölgesinde meşru yerleşim alanı kabul etmediği, mülkiyet hakkı vermediği, elektrik ve su gibi her türlü hizmetten mahrum bıraktığı 45 köyden biridir.

İsrail'in ilk yıkımı 27 Temmuz 2010'da yaptığı Arakib köyünde, 100'den fazla Filistinli yaşıyor.

Filistin kaynaklarına göre, İsrail bugüne kadar 220 bin Filistinlinin yaşadığı 12 milyon dönümlük Nakab Çölü'nün 11 milyon dönümüne el koydu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar