YAHYA SİNVAR İLK MESAJINDA NE DEDİ?

Hamas'ın 18 Şubat'ta başlayan iç seçimlerinin sonuçlarına göre yeniden hareketin Gazze sorumlusu seçilen Yahya Sinvar, Filistinli esirleri, işgalci İsrail hapishanelerinden kurtarmak için hiçbir çabadan kaçınmayacaklarını vurguladı. 

Görüntülenme: 2000 Tarih: 11 Mart 2021 17:33
YAHYA SİNVAR İLK MESAJINDA NE DEDİ?

Son seçimlerde Gazze’nin siyasi büro başkanlığını kazandıktan sonra yaptığı ilk açıklamasında Sinvar, Hamas’ın esirlerin özgürlüğü için gayret etmeye devam edeceğini belirterek; “Esirlerimizin özgürlüğünü en yakın zamanda görmeyi arzu ediyoruz.” dedi. 

Açıklamasında Sinvar, ruhları özgür esirlere özgürlük sözü verdiklerini dile getirdi.

Her zaman için Filistin halkına hizmet etmeyi ilke edindiklerini belirten Sinvar, işgali sonlandırma, ulusal uzlaşı, özgürlük ve vatana dönüş hedefleri doğrultusunda sonuna kadar mücadele edeceklerinin altını çizdi.

İşgal altındaki Batı Şeria sakinlerine seslenen Sinvar, işgal rejiminin, burada yürüttüğü baskı, tutuklama, Yahudileştirme planları ve yerleşim alanlarını genişletme gibi gayrimeşru politikalarını durdurmak için ellerinden gelen her şeyi ortaya koyacaklarını bildirdi.

Yahya Sinvar, Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) Gazze Şeridi'ndeki siyasi büro başkanlığını ikinci kez kazandı. Sinvar, ilk kez 2017 yılında Hamas'ın Gazze sorumlusu seçilmişti.

Hamas, 18 Şubat 2021 tarihinde şura ve yönetimle ilgili kurumların yöneticilerinin belirleneceği iç seçimlerin başladığını duyurmuştu. Seçimlerin mart sonuna doğru sona ereceği tahmin ediliyor.

Hamas, Siyonist işgal rejiminin baskısından kaynaklanan güvenlik endişeleri nedeniyle gizli koşullar altında 4 yılda bir iç seçimler düzenliyor. Hamas’ın son iç seçimleri 2017'de düzenlenmişti.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar