ÜRDÜN PARLAMENTOSUNDAN UNRWA'YA ÇAĞRI

Ürdün Parlamentosu Filistin Komitesi Başkanı Muhammed ez-Zehravi, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) tarafından Filistinli mültecilere sağlanan hizmetlerin ve gıda yardımlarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı. 

Görüntülenme: 1498 Tarih: 10 Mart 2021 12:13
ÜRDÜN PARLAMENTOSUNDAN UNRWA'YA ÇAĞRI

UNRWA'nın eğitim ve sağlık başta olmak üzere birçok alanda kamplarında kötü şartlar altında yaşayan mültecilere sunduğu hizmetlerin geliştirilmesinin önemine dikkat çeken ez-Zehravi, Filistin Komitesi’nin, mültecilere hizmet eden UNRWA'nın tüm olumlu projelerini desteklediğini belirtti.

Ez-Zehravi, UNRWA'nın karşı karşıya kaldığı mali krizin çalışanların maaşlarını da etkilediğini ve bunun krizin ciddiyetinin ve yansımalarının bir göstergesi olduğunu aktararak, aynı zamanda çalışanlarının tüm haklı taleplerini desteklediklerini kaydetti.

Filistin Komitesi üyeleri, UNRWA'nın yaşadığı sorunları, abluka altındaki Gazze Şeridi halkının ihtiyaç duyduğu insani yardımlar ve maaşlarını alamayan çalışanlarla ilgili konuları ele almak üzere ez-Zehravi başkanlığında bir araya geldi.

Herkese eşit mesafede durduklarının altını çizen ez-Zehravi, UNRWA'yı, temel insani ihtiyaçlardan yoksun mültecilere sunduğu yardımları artırmaya davet ederken, çalışanlara yönelik yapılan haksızlıkları kınadıklarını söyledi.

Açıklamada, sorunların çözüme kavuşturulması bağlamında Filistin Komitesi’nin, UNRWA yetkililerinin yanı sıra ilgili resmi makamlarla birtakım görüşmeler gerçekleştireceği ifade edildi. Ayrıca, mültecilerin muzdarip olduğu problemleri yerinde tespit etmek üzere kampların ziyaret edileceğine yer verildi.  

Öte yandan UNRWA'nın, gıda programıyla ilgili hizmetlerde kısıtlamaya gitme planı ve çalışanların maaşlarının geciktirilmesi abluka altındaki Gazze'de protesto edildi.

Yaşadığı büyük mali kriz nedeniyle mültecilere sunduğu bazı yardımlarda kısıtlama kararı alan UNRWA, bu kısıtlamanın bir kısmının muhtaç ailelere yönelik gıda yardımlarıyla ilgili olduğunu duyurmuştu.

Filistinli uzmanlar, söz konusu karardan 770 bin mültecinin olumsuz yönde etkilendiğine ve mültecilerin kendileri için uygun yardımları almaktan mahrum bırakıldığına vurgu yapıyor.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nca 1949'da Ürdün, Suriye, Lübnan, Batı Şeria ve Gazze'deki Filistinli mültecilere yardım amacıyla kurulan UNRWA, yaklaşık 5,6 milyon Filistinli mülteciye hizmet veriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar