SİYONİST ASKERLER MESCİDİ AKSA MURABITININ EVİNE BASKIN DÜZENLEDİ

Siyonist İsrail, bu sabah Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde bulunan Akka kenti sakinlerinden Filistinli murabıt Ummu Tarık De’ur’un evine baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 1889 Tarih: 09 Mart 2021 02:26
SİYONİST ASKERLER MESCİDİ AKSA MURABITININ EVİNE BASKIN DÜZENLEDİ

Yerel kaynakların ifadelerine göre, işgal güçleri kadın murabıt Ummu Tarık’ın evine baskın düzenleyip eşyalarına zarar verdi. Hiçbir şey bulamadığı aramada ortalığı dağıtıp ailenin bilgisayarlarına ve cep telefonlarına el koydu.

Ummu Tarık bu saldırının ilk olmadığını aylar önce de işgal güçleri tarafından evinin basıldığını, baskında Mescidi Aksa kapılarındaki askerlerin de bulunduğunu ve baskın bahanesiyle evinde kendisini tutuklamak için bir şeyler aradıklarını belirtti.

Mescidi Aksa’ya sürekli giden Ummu Tarık, özellikle de hafta içi ve sabah saatlerinde burada bulunmaya özen gösterip  ibadetlerini eda ediyor. 

Ayrıca insanları Mescidi Aksa’ya gitmeye teşvik eden yasaklı bir gruba üye olmakla suçlanan Ummu Tarık, işgal güçleri tarafından daha önce birkaç kez gözaltına alınıp Mescidi Aksa’dan uzaklaştırılmakla kalmayıp Kudüslü diğer kadın murabıtlarla birlikte işgal güçlerinin zulmüne ve tacizlerine maruz kalmıştı. 

Kendilerini “murabıt” olarak adlandıran Mescidi Aksa müdavimleri, ellerinde silah olmadan karşılaştıkları tüm tutuklama, uzaklaştırma, taciz, seyahat yasağı ve evlerine yapılan saldırılara rağmen işgalin komplolarına engel olmak için gönüllü muhafızlık yapıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar