SİYONİST ASKERLER BIÇAKLAMA TEŞEBBÜSÜNDE BULUNDUĞU İDDİASIYLA FİLİSTİNLİ BİR KIZI ESİR ALDI

İsrail işgal güçleri, Ramallah'ın batısında yer alan yerleşim merkezi yakınlarında bıçaklı saldırı düzenlemeye teşebbüs ettiği iddiasıyla bir kıza ateş açıp tutukladı. 

Görüntülenme: 1273 Tarih: 08 Mart 2021 19:26
SİYONİST ASKERLER BIÇAKLAMA TEŞEBBÜSÜNDE BULUNDUĞU İDDİASIYLA FİLİSTİNLİ BİR KIZI ESİR ALDI

İsrail medyasında yer alan bilgilere göre, bu sabah (8 Mart Pazartesi) er-Risan Tepesi’ndeki yerleşim merkezine gelip bıçaklı saldırıda bulunan ve henüz kimliği belirlenemeyen genç bir kıza ateş açıldı.

Geçtiğimiz temmuz ayında söz konusu yasa dışı Yahudi yerleşim noktasında 34 yaşındaki Filistinli Halid Mahir Nevfel, bir Yahudi yerleşimci tarafından vurularak şehit edilmişti.

Şehit edilen Halid Mahir Nevfel’in ailesi, bu girişimi, işgal askerleri ve yerleşimciler tarafından gerçekleştirilen tasfiye ve infaz şeklinde değerlendirmişti.

Ailesi şehidin, evli ve bir çocuk babası olduğunu, şafak vakti arazisinin bulunduğu er-Risan Tepesi bölgesine gittiğini, ancak buraya varır varmaz işgal askerleri ve yerleşimciler tarafından şehit edildiğini ifade etmişti.

1983’te binlerce dönümlük toprağına devlet arazisi olduğu iddiasıyla işgal güçleri tarafından el konulan er-Risan Tepesi, zeytin, badem, buğday ve arpanın yetiştirildiği verimli topraklarken, işgal bölgesine dönüştü. Tüm Ramallah sakinleri için bir piknik alanı olan bu tepeden 1948’de işgal edilen Filistin toprakları görülebiliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar