FİLİSTİNLİ YAZAR ABDULLAH EL SELAMİ'DEN AYETULLAH SİSTANİ'YE TEŞEKKÜR

El-Malume haber ajansının bildirdiğine göre, Filistinli yazar Abdullah el-Selami, Irak'taki Şiilerin en büyük otoritesi Ayetullah Seyyid Ali Sistani'nin Dünya Katolikleri Lider Papa Francis ile yaptığı görüşmedeki sözleri konusunda bir değerlendirmede bulundu. 

Görüntülenme: 1932 Tarih: 08 Mart 2021 00:05
FİLİSTİNLİ YAZAR ABDULLAH EL SELAMİ'DEN AYETULLAH SİSTANİ'YE TEŞEKKÜR

Filistinli yazar Abdullah el-Selami, " Necef'teki Şiilerin en büyük otoritesinin Hristiyan liderle görüşürken Filistin meselesine atıfta bulunması, gurur duyduğumuz eşi görülmemiş bir cesaret örneğidir." değerlendirmesinde bulundu.

Abdullah el-Selami, "Bu duruş, Şiilerin Filistin davasıyla dayanışmasının doruk noktasına işaret ediyor; Arap rejimlerinin halklarına yapmaya çalıştıklarının tersi olan şey." diye belirtti.

El-Selami, "Necef'teki dini otoritenin açıklaması, sahte iddialarda bulunan Arap rejimlerinin yüzündeki maskeyi kaldırdı ve bu rejimlerin Filistin meselesindeki yalan desteğini ortaya çıkardı." dedi.

Filistinli yazar şöyle devam etti: "Elbette Irak'ın Filistin davasına ve halkına desteği yeni bir şey değil ve Arap rejimlerinin Iraklılara yönelik olumsuz tutumlarından ise utanıyoruz. Necef'teki dini otoritenin Müslümanların kanlarının dökülmesini engellediği ve Irak'a başka ülkelerden gönderilen yarasaları yok ettiği ve Amerikan-Siyonist planlarına karşı çıktığı bir sır değil." 

Abdullah el-Selami, "Haşdi Şabi'nin Iraklı Şiilerin elinde bölgede değişim yaratacak bir araç olduğunu düşündük, ancak bu güçlerin bölgenin güvenliğinin garantörü olduğunu ve IŞİD virüsünün yayılmasını önlediğini gördük." dedi.

rasthaber

Yorumlar