KUDÜS'ÜN DOĞUSUNDAKİ HIZMA BELDESİNDE ÇATIŞMA ÇIKTI

Kudüs kentinin doğusundaki Hızma beldesinde dün akşam saatlerinde işgal güçleriyle yaşanan çatışmalar sırasında Filistinli bir genç yaralandı. 

Görüntülenme: 1517 Tarih: 07 Mart 2021 16:34
KUDÜS'ÜN DOĞUSUNDAKİ HIZMA BELDESİNDE ÇATIŞMA ÇIKTI

Görgü tanıklarının ifadesine göre, işgal güçlerinin Hızma beldesine baskın düzenlemesi üzerine işgal askerleriyle belde sakini gençler arasında çatışmalar yaşandı.
 

Filistinli gençlerin işgal güçlerine taş, molotof kokteyli ve boş şişe attığı, işgal askerlerinin de gençlerin üzerine plastik mermilerle ateş açtığı, ses bombası ve göz yaşartıcı bomba attığı, çatışmalar sırasında bir gencin plastik mermiyle yaralandığı kaydedildi.
 

İşgal güçlerinin ayrıca Hızma beldesine girişleri kapattığı, işgal askerlerinin beldenin ana caddesinde yoğun bir şekilde bulunduğu, beldeye araç giriş çıkışının aksadığı belirtildi.
 

Hızma beldesinin son günlerde sık sık işgal güçlerinin baskınlarına maruz kaldığı, işgal askerlerinin baskınlar ve aramalar sırasında terör estirerek kadınları ve çocukları korkuttuğu, evlerde bulunan eşyalara zarar verdiği ve paraları çaldığı ifade edildi.
 

Kudüs’ün kuzeydoğusunda yer alan ve çevresi üç Yahudi yerleşkesiyle kuşatılan Hızma beldesi, Batı Şeria’nın kuzeyini güneyinden ayıran stratejik bir bölgede bulunuyor.
 

İşgal güçleri, stratejik konumu sebebiyle Hızma beldesinin batı girişini beton bloklarla kapatırken doğu girişinde de askeri kontrol noktası kurdu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar