SİYONİST MAHKEME HAMASLI MİLLETVEKİLİ YASİR MANSUR'A İDARİ HAPİS CEZASI VERDİ

İşgal rejimi mahkemesi, İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın esir liderlerinden Nablus milletvekili Yasir Mansur’a 6 ay idari hapis cezası verdi. 

Görüntülenme: 1403 Tarih: 28 Şubat 2021 09:45
SİYONİST MAHKEME HAMASLI MİLLETVEKİLİ YASİR MANSUR'A İDARİ HAPİS CEZASI VERDİ

İşgal güçleri Mansur’u 16 Şubat’ta Nablus’un el-Meacin Mahallesi’ndeki evine baskın düzenleyerek gözaltına almıştı.
 

Milletvekili Mansur’un Filistin’de seçimlerin yapılması, birlik ve bütünlüğün sağlanması için çalışan Hamas liderlerine işgal güçlerince uygulanan baskılar kapsamında gözaltına alındığı kaydedildi.
 

Filistinli milletvekili Yasir Mansur 1967 yılında Nablus’ta dünyaya geldi. İlk ve orta eğitimini Nablus’ta tamamlayan Mansur, İslam Şeriatı eğitimi aldığı en-Necah Üniversitesi’nden 1994 yılında mezun oldu.
 

Mansur, 1987’de intifadanın başlamasıyla ve Hamas’ın kurulmasıyla birlikte harekete katıldı ve Hamas içinde çeşitli görevlerde bulundu. 1993 yılında onlarca Hamas lideriyle birlikte Merc ez-Zuhur’a sürgüne gönderildi.
 

İşgal güçlerince birçok kez gözaltına alınan Mansur, 2000 yılında fıkıh alanında yüksek lisans diplomasına sahip oldu. 2006 yılındaki seçimlerde Hamas’ın “Değişim ve Islah” listesinden Nablus milletvekili seçilerek Filistin Parlamentosu’na girdi.
 

Mansur, milletvekili seçildikten sonra da işgal güçlerinin Filistin halkının temsilcilerini cezalandırma politikası kapsamında birçok kez gözaltına alındı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar