HAMAS'TAN SEÇİMLER KONUSUNDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyesi Fethi Hammad, Hamas hareketinin, “direniş” konusunda kendisiyle aynı tutumu sergileyen Filistinli gruplarla üzerinde ittifak ettiği tek liste ile seçime girmesinin en iyi seçenek olacağını belirtti. 

Görüntülenme: 1248 Tarih: 26 Şubat 2021 17:31
HAMAS'TAN SEÇİMLER KONUSUNDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

El Aksa Televizyonu’na değerlendirmelerde bulunan Hammad, Hamas’ın, liderlerinin oy çokluğuyla seçimlere katılma kararı aldığını ancak katılım yöntemi konusundaki tutumunun henüz netlik kazanmadığını ifade etti.

Açıklamalarında Hammad, önümüzdeki aylarda icra edilecek seçimlere katılma kararının, Hamas’ın iç seçimlerinin yapıldığı 3 bölge olan; abluka altındaki Gazze, işgal altındaki Batı Şeria ve Filistin dışında oy çokluğuyla alındığını kaydetti.

Hammad, söz konusu seçimlerin, Filistin halkının ulusal sabiteler ve değerler ışığında işgalci İsrail’e karşı güçlerini birleştirmenin umudu olduğuna inandığını söyledi.

Gasp edilen topraklarını ve İslami değerlerini müdafaa etmenin bütün Filistinlilerin en meşru hakkı olduğunu aktaran Hammad, “Hem silahlı hem kitlesel direniş, bizim hakkımızdır.” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında Hammad, Filistin Yönetimi'ni, işgalcilerle güvenlik işbirliğini tamamen sonlandırmaya, İsrail’in bölgeyi Yahudileştirme faaliyetlerinin ve sivillere yönelik sürdürdüğü tutuklama operasyonlarının önünü kesmeye çağırdı.

Filistin Yönetimi, 17 Kasım'da yaptığı açıklamada, İsrail'le güvenlik işbirliğine yeniden başlayacağını bildirmişti.

Hamas’ın, şura ve yönetimle ilgili kurumların yöneticilerinin belirleneceği iç seçimlerin başladığını duyurmasına değinen Hammad, seçimlerin Hamas hareketi için çok önemli olduğunu sözlerine ekledi. Ayrıca söz konusu seçimlerin ilk etabının tamamlandığını ve Gazze’de sahada hizmet edecek Hamas'lı liderlerin seçildiğini bildirdi.

Hamas’ın iç seçimleri, abluka altındaki Gazze Şeridi ile işgal altındaki Batı Şeria'da ve Filistin dışında yapılıyor.

Hamas, Siyonist işgal rejiminin baskısından kaynaklanan güvenlik endişeleri nedeniyle gizli koşullar altında 4 yılda bir iç seçimler düzenliyor. Hamas’ın son iç seçimleri 2017'de düzenlenmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar