KORSAN İSRAİL BATI ŞERİA'DA 193 DÖNÜM ARAZİYİ GASP ETTİ

İsrail işgal rejimi, Yahudi yerleşimcilere hizmet verecek bir çöp depolama sahasının inşası için işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinin doğusunda yer alan, Filistinlilere ait 193 dönüm araziye el koyduğunu bildirdi. 

Görüntülenme: 1286 Tarih: 26 Şubat 2021 20:19
KORSAN İSRAİL BATI ŞERİA'DA 193 DÖNÜM ARAZİYİ GASP ETTİ

Deyr Dibvan Belediye Başkanı Mansur Mansur, konu hakkında yaptığı basın açıklamasında, işgalci İsrail’in yayınladığı haritaların, yasa dışı yerleşim yerlerinde ikamet eden ırkçı Yahudilerin yararına yapılacak çöp depolama sahası için Deyr Dibvan beldesi ile Ramon köyünde yaklaşık 193 dönümlük araziye el koyduğunu gösterdiğini ifade etti.

Açıklamasında Başkan Mansur, bölge halkının, topraklarının gasp edilmesinden ciddi manada rahatsız olduklarını ve işgalci İsrail’in gayrimeşru adımlarına ve işgal girişimlerine karşı her yoldan mücadele edeceklerini vurguladı.

Mansur yaptığı açıklamada gasp edilen arazinin Deyr Dibvan ve Ramon ahalilerine ait olduğunu ancak işgal güçlerinin Filistinli vatandaşları arazilerine ulaşmaktan alıkoyduklarına dikkat çekti. 

Ramallah’ın doğu kısmında yer alan Deyr Dibvan beldesi, şehir merkezinden 8 km uzaklıktadır. Uluslararası sözleşmeler ve yasalara göre yasa dışı kabul edilen yerleşim yerlerini genişletmek isteyen İsrail, söz konusu beldenin topraklarına el koyup bölge sakinlerini buradan zorunlu göçe tabi tutuyor. 

Aynı zamanda uluslararası kanunları ayaklar altına alan ve yasa dışı uygulamalarına hız veren İsrail makamları, işgal altındaki Kudüs'ün doğusundaki Ebu Dis beldesinde de 1500 dönüm araziye el koyduğunu açıklamıştı.

Ebu Dis Topraklarını Koruma Komitesi Başkanı Bessam Bahr, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin, Ebu Dis beldesinin doğusunda, Kedar Yerleşim Merkezi yakınlarında Filistinlilere ait yüzlerce dönüm araziyi tahrip ettiğini belirtti.

İşgal yönetimi, daha önce de birçok kez Filistinlilere ait arazileri devlet arazisi ilan ederek gasp etti. Filistinlilerden bu yolla çalınan binlerce dönüm genişliğindeki araziler daha sonra Yahudi yerleşimciler için tarım arazilerine ve işgal ordusu için askeri üslere dönüştürülüyor.

Uluslararası kuruluşlar, işgal güçlerinin, Filistin topraklarını hedef almaya devam ettiğine, askeri tatbikat bahanesiyle arazilere el koyduğuna ve evleri yıktığına, zirai ve askeri açıdan stratejik öneme sahip bölgeden Filistinlileri zorla göç ettirmek istediğine dikkat çekiyor.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar