MAHİR HAMMUD ENİS NAKKAŞ'IN CENAZE MERASİMİNDE FİLİSTİN KONUSUNDA ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ

Dünya Direniş Alimleri Birliği Başkanı, Direniş Cephesi'nin emektar savaşçısı Merhum Enis Nakkaş’ın cenaze töreninde yaptığı konuşmada, Filistin yolunda Müslümanların birliği ile zaferlerinin kesin olduğunu vurguladı. 

Görüntülenme: 1462 Tarih: 25 Şubat 2021 02:59
MAHİR HAMMUD ENİS NAKKAŞ'IN CENAZE MERASİMİNDE FİLİSTİN KONUSUNDA ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ

Dünya Direniş Alimleri Birliği Başkanı Şeyh Mahir Hammud, Lübnanlı savaşçı ve düşünür Enis Nakkaş’ın cenaze töreninde yaptığı konuşmada, direniş cephesinin merhum mücahidi ve düşünürünün belirgin özelliklerine değindi. 

Şeyh Mahir Hammud şu ifadelerde bulundu: ‘Müslüman ve Müslüman olduklarını iddia eden ve adalet bayrağını yükselten herkese, sloganlarının Filistin olmadan (Filistin davasına önem vermeden) eksik olduğunu söylüyoruz. 

Hepimiz Filistin yolunda birleşmeliyiz ve bizi Filistin yolundan uzaklaştıran önyargılardan kurtulmalıyız. 

Uzlaşmacıların ve pusulasını kaybedenlerin isteklerine rağmen, Kudüs'e ulaşmak için birleşmeliyiz. 

Zaferimiz kesindir ve rahmetli Enis Nakkaş da dahil, kahramanlarımız, Filistin'e gitmemizin yolunu açtı.’ 

Şeyh Hammud konuşmasının ardından Enis Nakkaş’ın cenaze namazını kıldırdı. 

Lübnanlı bir savaşçı ve el Fetih hareketinin eski üyesi olan ve hayatının çoğunu Siyonist rejimle savaşarak geçiren Enis Nakkaş Pazartesi günü 70 yaşında Şam'da hayatını kaybetti. 

Enis Nakkaş, 1968'de el Fetih hareketine katıldı ve Güney Lübnan'daki bir kampta bu hareketin güçlerini eğitmekten sorumluydu. Ayrıca Lübnan'daki Hizbullah'la ve mücadele yılları boyunca Şehit İmad Muğniye ile güçlü bağları vardı. Nakkaş bir röportajında şu ifadelerde bulundu: ‘Biri bana gelip tüm varlığımı ve canımı ömrünün bir saati için vermemi istese, bunu İmad Muğniye’den başkası için yapmam.’ 

Enis Nakkaş aynı zamanda Amman Operasyon Odasını kurdu. Birçok Arap sosyal medya kullanıcısı, Enis Nakkaş’ın, ister gençlik döneminde Lübnan'da el Fetih güçlerini eğitirken olsun, ister İran İslam İnkılabının hedefi için silaha sarıldığında olsun, ister Şam'a yerleştiğinde direniş hedefleri doğrultusunda araştırma ve medya faaliyetlerinde bulunduğunda olsun, tüm hayatını Filistin'in kurtuluşu ve direniş için savaşarak geçirdiğini yazmıştır.  

Rasthaber

Yorumlar