HAMAS'TAN ABBAS YÖNETİMİNE ŞEFFAFLIK ELEŞTİRİSİ

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Hazım Kasım, Filistin Yönetimi’nin önemli devlet meselelerinde ne tür adımlar attığını bilmenin, nerede bulunduğuna bakılmaksızın bütün Filistinlilerin en doğal hakkı olduğunu vurguladı. 

Görüntülenme: 1472 Tarih: 24 Şubat 2021 10:59
HAMAS'TAN ABBAS YÖNETİMİNE ŞEFFAFLIK ELEŞTİRİSİ

Filistin Yönetimi ile Mısır’ın, abluka altındaki Gazze Şeridi açıklarındaki doğal gaz sahasının altyapısını geliştirmeyi öngören bir anlaşmayı imzaladıklarını duyurmaları üzerine konuya ilişkin Hamas’tan açıklama geldi. Hamas, Filistin Yönetimi’nin, söz konusu anlaşmanın detaylarını kamuoyundan gizlemesine tepki gösterdi.

Hamas adına yaptığı yazılı açıklamada Kasım, “Daha önce yaşanan tecrübeler, Filistin Yönetimi’nin, en ufak şeffaflık düzeyinden bile uzak hareket ettiğini teyit ediyor.” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında Kasım, Filistin Yönetimi’nin, attığı adımlarda, siyasi politikalarında, yerel ve uluslararası ilişkilerinde parti çıkarlarını ve küçük bir grubun maslahatını nazarı dikkate aldığını ifade etti.

Kasım, “Ramallah'taki hükümet ve Fetih Hareketi liderlerinin, 'devlet yönetiyoruz' izlenimi vermeleri ve bu vehmi durumu halka satmaları talihsiz bir durum.” ifadelerini kullandı.

Filistin Yatırım Fonu ile Mısır Doğalgaz Şirketi (EGAS), Gazze Şeridi açıklarındaki Gazze Marine doğal gaz sahasını geliştirmek için anlaşmaya imza attı.

Filistinli ve Mısırlı yetkililerin imzaladığı anlaşmaya göre, ambargo altındaki Gazze Şeridi'nde elde edilecek doğal gazın bir kısmıyla Filistin'in ihtiyacı karşılanacakken bir kısmının da Mısır'a ihraç edilebileceği belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar