ABD'Lİ VE İNGİLİZ AJANLARDAN YEMEN İTİRAFI

Yemen güvenlik ve istihbarat teşkilatı, Yemen’deki ABD’li ve İngiliz istihbarat casuslarının itiraflarının bir kısmını yayınlayarak, bu casusların itirafları doğrultusunda, bu grubun Yemen hava savunmasını yok etmeye çalıştığını açıkladı. 

Görüntülenme: 1262 Tarih: 24 Şubat 2021 00:54
ABD'Lİ VE İNGİLİZ AJANLARDAN YEMEN İTİRAFI

El-Mesire Kanalı Salı günü, Yemen’deki Amerikalı ve İngiliz casusların itiraflarının videosunu yayınladı.

El-Mesire kanalı dün, Yemen'in başkenti Sana'daki İngiliz ve Amerikan istihbarat ajanlarının ikinci duruşmasının düzenlendiğini ve bu casusların bazı itiraflarının yarın açıklanacağını duyurmuştu. 

Bu kanal şu açıklamalarda bulundu: ‘Yemen Güvenlik ve İstihbarat Servisi, Yemen topraklarındaki ABD istihbarat görevlilerinin Yemen halkına karşı düşmanca eylemlerde bulunmak için önce casusları işe aldıklarını ve daha sonra İngiliz istihbarat görevlilerine işbirliği yapmaları için teslim ettiklerini açıkladı.

Casuslar, Mohre vilayetindeki al-Ghaydah havaalanında ABD istihbarat ajanları ile görüştükten sonra İngiliz istihbarat görevlileriyle işbirliği yapmaya başladı. 

Casuslar, Yemen'deki çeşitli illerdeki güvenlik pozisyonları, askeri mevziler, sivil ve ticari tesisler hakkındaki bilgileri İngiliz istihbarat servisine ayda 300 dolara gönderdiklerini itiraf ettiler. 

Bu casus grubu, Faiz el-Muntasar adlı bir kişinin komutasındaki sözde Özel Görevler Taburu'na katıldıktan sonra gerekli askeri eğitimi aldı.’ 

Bahsedilen bu tabur, Yemen’in kuzey eyaletlerinden asker toplamak ve İngiltere ve ABD’ye istihbarat operasyonları düzenlemek için kuruldu. 

ABD, İngiliz ve diğer istihbarat teşkilatları, hava savunma sistemleri ve insansız hava aracı kuvvetlerinin yanı sıra Yemen ordusuna ve halk komitelerine bağlı orduyu bulmak ve yok etmek için Yemen’in kuzey vilayetlerinde, özellikle Saada ve Sana’da yoğunlaşıyordu. 

ABD ve İngiliz istihbarat servisleri, terörle mücadele ve işgal ve saldırılarda tahrip olan şeyleri inşa etme bahanesiyle Yemen’in çeşitli bölgelerinde kalıcı bir varlık sürdürmeye çalışıyor.’ 

rasthaber

Yorumlar