MAARİV YAZARI SİYONİST ORDUYA AİT SAVAŞ BOTUNUN GİZEMLİ BİR ŞEKİLDE BATIŞINI DEĞERLENDİRDİ

Siyonist rejim ordusunda görev yapan bir subay, Hamas'ın dikkat çekici şekilde deniz kuvvetleri gücünü arttırdığını açıkladı. 

Görüntülenme: 1580 Tarih: 23 Şubat 2021 03:19
MAARİV YAZARI SİYONİST ORDUYA AİT SAVAŞ BOTUNUN GİZEMLİ BİR ŞEKİLDE BATIŞINI DEĞERLENDİRDİ

Qodsna'nın Arabi 21'den naklettiği habere göre, Siyonist rejim ordusunda görev yapan bir subay, Hamas'ın dikkat çekici şekilde deniz kuvvetleri gücünü arttırdığını vurguladı.
Siyonist Maariv gazetesinin yazarı Tal Liyo'nun makalesine göre, Hamas geçtiğimiz yıllarda dikkat çekici şekilde deniz kuvvetlerinin askeri becerilerini güçlendirme doğrultusunda işgal arazisi sahillerine nüfuz edebilmek için eğitim ve komando teçhizatı alanında faaliyet gösterdi.
2014 yılındaki Gazze Savaşı'nda, Gazze direniş güçleri komandoları Zikkim bölgesine nüfuz ederek Siyonist rejim ordusuna darbe vurmayı başardı.
Siyonist yazar makalesinin devamında şöyle yazdı: Hamas, deniz kuvvetleri gücünü geliştirirken eşzamanlı olarak Gazze'de geçtiğimiz yıllarda İsrail topraklarının altında inşa edilen tünellerle kara kuvvetlerinin de askeri becerilerini arttırmıştır. Şu an  bu kuvvetlerden, birliklerimize telafisi mümkün olmayacak her türlü saldırı gelebilir.
Tal Liyo'ya göre Gazze Şeridi direniş güçleri, denizde kara savaşına kıyasla daha güçlü.
Liyo makalesinin devamında şunları ekledi: 'Son saatlerde İsrail kıyılarında, İsrail'e ait bir savaş botu şüpheli bir şekilde battı. Bu garip bir durum ve en kısa sürede araştırılması gerekiyor. Elbette bu olay iki tarafın da (Hamas ve Siyonist Rejim) şimdilik ortam ne kadar sakin olursa o kadar iyi olacağını düşündükleri bir halde gerçekleşti.
Son yıllarda Hamas, deniz kuvvetlerinde yaşanan tüm değişim ve gelişimler yanında hâlâ İsrail'e zarar verecek İHA gibi daha gelişmiş ve dakik silahlara ulaşmak için adımlar atmaya devam ediyor.'

kudusgunu.com

Yorumlar