FİLİSTİNLİ ESİR MUHAMMED EBU CEZR 17 YIL SONRA ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

Filistinli Tutuklu, İsrail Hapishanesinde 17 Yıl Kaldıktan Sonra Serbest Bırakıldı 

Görüntülenme: 1616 Tarih: 23 Şubat 2021 02:51
FİLİSTİNLİ ESİR MUHAMMED EBU CEZR 17 YIL SONRA ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

Gazze Şeridi'nden Filistinli bir tutuklu olan Muhammed Ebucezr, 17 yıl sonra Siyonist İsrail hapishabesinden Pazar akşamı serbest bırakıldı.

El-Ahd haber sitesine göre, İslami Cihad Hareketi'nden isimler, Seraya el-Kuds savaşçıları ve ailesi, onu Gazze'deki Beyti Hanun geçişinde karşıladı.

Karşılama törenine katılanlar, Filistin ve İslami Cihad Hareketi'nin bayraklarını ve gençliğinin 17 yılını işgalci Siyonist rejim zulmü nedeniyle parmaklıklar ardında geçirdiği için tebrik pankartları taşıdılar.

Muhammed Ebucezr, "Mutluluğum tarif edilemez ama esir kardeşlerimizi yalnız bıraktığımız için üzgünüm. Bu tutsaklar, özellikle işgalci rejimin yoksun bırakmaya çalıştığı istikrarımızı ve direnişimizi güçlendirmek için önümüzdeki seçimlerde herkesin birleşmesini istiyorlar." açıklamasında bulundu. 

Özgür kalan Filistinli, "Tutsak Filistinli erkek ve kadınların mesajı, silah tutan herkese onları Siyonist hapishanelerinden kurtarmak için birleştirmeleridir." dedi.

Muhammed Ebucezr vahdeti, Filistin halkının temel taşı ve Filistin'deki iç çatlaktan memnun olan düşmana karşı bir kale olarak adlandırdı.

rasthaber

Yorumlar