UNRWA GAZZE'DEKİ MÜLTECİLERE GIDA KOLİSİ DAĞITIMINI DURDURDU

Lübnan'daki Mültecilerin Haklarının Savunulması İçin Heyet 302'nin Başkanı Ali Huveydi, Birleşmiş Milletler Filistinliler Mültecilere Yardım Ajansı'nın (UNRWA), abluka altındaki Gazze Şeridi’nde açlık ve yoksulluk sınırları gerisinde yaşam mücadelesi veren mültecilere dağıttığı gıda yardımını durdurma kararını kınadı.  

Görüntülenme: 1759 Tarih: 22 Şubat 2021 17:57
UNRWA GAZZE'DEKİ MÜLTECİLERE GIDA KOLİSİ DAĞITIMINI DURDURDU

Söz konusu kararın yüzlerce mültecinin hayatını olumsuz yönde etkileyeceği uyarısında bulunan Huveydi, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılan gıda kolisi yardımının durdurulmasının, UNRWA yöneticilerinin daha kötü kararlar almasının önünü açabileceğini vurguladı.

Filistin Enformasyon Merkezi’ne özel açıklamalarda bulunan Huveydi, “Gazze Şeridi'ndeki Filistinli mültecilerin durumu her zaman için istisnai kabul edilmelidir. Bu nedenle ihtiyaç duydukları bütün hizmetler sağlanmalıdır. Çünkü Gazze Şeridi halkı, karşı karşıya kaldığı abluka nedeniyle son derece zor yaşam ve ekonomik koşullarla yüzleşiyorlar.” ifadelerini kullandı.

Açıklamalarında Huveydi, birçok Filistinli ailenin yalnızca UNRWA’dan gıda yardımı aldığını ve bu sebeple yardımların durdurulmasının Gazze’deki 770 bin mülteciyi zor durumda bırakacağını belirtti.

Filistin halkının zor günlerden geçtiğini, ekonominin çok kötü durumlarda olduğunu aktaran Huveydi, UNRWA'nın hizmetlerini kısıtlamasının, Gazzeli mülteciler üzerinde çok tehlikeli sosyal ve insani etkilere yol açacağını söyledi.

Öte yandan Huveydi, problemlere çare üretmek ve sorunları çözüme kavuşturmak yerine kemer sıkma politikalarına başvuran UNRWA’yı protesto etmek üzere yüzlerce Filistinlinin katılımıyla Gazze’deki mülteci kamplarında düzenlenen barışçıl gösterileri desteklediğini bildirdi. 

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nca 1949'da Ürdün, Suriye, Lübnan, Batı Şeria ve Gazze'deki Filistinli mültecilere yardım amacıyla kurulan UNRWA, yaklaşık 5,6 milyon Filistinli mülteciye hizmet veriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar