ŞEYH İKRİME SABRİ: BİDEN'E UMUT BAĞLAMAK HATADIR

Filistinli şahsiyetler, Filistin meselesi konusunda ABD’nin yeni hükümetine umut beslemenin yanlış olduğunu belirtti ve İsrail'in İbrahimi din olarak adlandırdıkları şeyi tanıtma iddiasıyla Filistinlileri haklarından mahrum etmeye çalıştığını vurguladı. 

Görüntülenme: 955 Tarih: 21 Şubat 2021 01:23
ŞEYH İKRİME SABRİ: BİDEN'E UMUT BAĞLAMAK HATADIR

Filistinli Şahsiyetler, (İsrail ile İlişkilerin Normalleşmesi Karşısında Birlik) adlı Arap-İslam Konferansı’nda ABD’nin yeni yönetiminin önceki Donald Trump yönetiminin politikalarını izleyeceğini ve Biden'a umut beslemenin yanlış olduğunu vurguladı. 

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Sekreteri Ebu Ahmed Fuad bu konferansta şu ifadelerde bulundu: ‘ABD’nin yeni hükümetine umut besleyenler yanılıyorlar. 

Bu hareket direniş cephesinin duruşuna dayanmaktadır. Direniş ekseni, Filistin halkının haklarının ve mücadelelerinin savunucusudur ve kendimizi, Siyonist rejimle mücadelede etkili bir varlık gösteren direniş ekseninin ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. 

ABD’nin yeni yönetimi, özellikle ABD büyükelçiliğinin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınması meselesi olmak üzere Trump yönetiminde onaylanan her şeyi pekiştirmeye hazırdır ve bu, ABD’nin yeni yönetiminin desteklediği bir kondur. 

Fetih Hareketi Merkez Komitesi Üyesi İzam el-Ahmed de bu konferansta şunları söyledi: ‘Trump, Filistin davasının tamamen yok edilmesi yolunda umutsuzluk ve çaresizlik yaymak için Yüzyılın Anlaşmasının bir parçası olarak Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirmeyi ilerletti.’ 

Trump, işgalci rejimin varlığını sürdürmek ve Filistin topraklarına el koymak istiyordu, bu yüzden bazı Arap rejimlerinin İsrail düşmanıyla gizli ve açık ilişkilerini kötüye kullandı.’ 

İbrahimi dini tanıtmak bir aldatmacadır 

Mescidi Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri de bu konferansta şunları söyledi: ‘BAE ve İsrail ile müttefikleri arasındaki ilişkilerin normalleşmesi, normalleşme değil, İsrail düşmanı ile bir ittifaktır ve bu, ilişkilerin normalleşmesinden daha tehlikelidir ve uzlaşma anlaşmaları aslında şeytani bir cephenin oluşumudur. 

İbrahimi din olarak adlandırdıkları şeyi tanıtma amacı uydurma ve hayali bir meseledir ve bunun amacı işgalci rejim yetkililerini Mescid-i Aksa’ya getirmek ve buraya ayaklarını alıştırmaktır. 

İsrail'le uzlaşmak için acele edenler, hiçbir hukuki dayanağı olmayan ve İslam'ın tüm gerçekleriyle çelişen bir İsrail rivayetinden etkilenmişlerdir. İsrail rivayeti, Filistinlileri yasal, dini ve mezhebi haklarından mahrum etmektedir. 

İşgalcilerle ittifak kuran ülkeler, İbrahim dini dedikleri şeyin planının tehlikesini anlamıyorlar. 

Bu şeytani cephe, düşman İsrail ve uzlaşmacı ülkelerden oluşuyor ve bu Siyonist-Amerikan koalisyonu ümmet hareketine darbe vurmak içindir.’ 

rasthaber

Yorumlar