GASIP İSRAİL DİMONA NÜKLEER SANTRALİNDE YENİ BİNALAR İNŞA EDİYOR

Uluslararası nükleer füzyon grubu, siyonist rejim İsrail’in Dimona nükleer santralindeki illegal nükleer araştırma merkezinde yeni binalar inşa ettiklerini ortaya koyan uydu görüntülerini doğruladı. 

Görüntülenme: 1279 Tarih: 21 Şubat 2021 17:18
GASIP İSRAİL DİMONA NÜKLEER SANTRALİNDE YENİ BİNALAR İNŞA EDİYOR

Uluslararası nükleer füzyon grubu, geçen 4 Ocak tarihinde çekilen uydu görüntülerini doğruladığı açıklamasında, işgal altındaki Filistin’in Nakab çölünde bulunan Dimona nükleer santralinin yanı başında inşaat çalışmaları devam ettiğini belirtti.

Söz konusu uluslararası grubun belirttiğine göre, siyonist rejim bu illegal faaliyetine 2018 yılının sonunda başladı ve halâ hangi amaçlar uğruna kullanılacağı bilinmiyor. Uydu görüntüleri şimdiki aşamada büyük bir bölgede boyu 140 metre ve eni 50 metre olan kazı çalışmaları yapıldığını gösteriyor.

İngiltere’de yayımlanan The Guardian gazetesi de uzmanlardan naklen, söz konusu inşaat çalışması 2018’in sonları veya 2019’un başlarında başladığı anlaşıldığını, korsan İsrail bu görüntülerin hakkında hiç bir açıklama yapmadığını belirtti.

İsrail 200’ü aşkın nükleer başlığı bulunan ve bölgenin ve dünyanın güvenliğini tehdit eden bir rejimdir. İsrail UAEK’na nükleer programını denetleme izni de vermiyor. İran’ın barışçıl nükleer programı hakkında yaygara koparan güçler ise bu tehlikeye karşı ses çıkarmıyor.

parstoday

Yorumlar