ZİYAD EN-NEHHALE KORSAN İSRAİL'İN PLANINI DEŞİFRE ETTİ

Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziyad el'Nehale, Arap rejimlerinin ABD kontrolünde terör rejimi İsrail ile ilişkileri normalleştirmelerini İslam Ümmetinin din ve tarihine karşı bir komplo olarak nitelendirdi. 

Görüntülenme: 1798 Tarih: 21 Şubat 2021 23:06
ZİYAD EN-NEHHALE KORSAN İSRAİL'İN PLANINI DEŞİFRE ETTİ

Fars Haber Ajansı'na göre, Ziyad el Nehale, "İşgalci İsrail Rejimiyle İlişkilerin Normalleşmesine Karşı Müttefikler" konferansında Arap ülkeleri ile Siyonist rejim arasındaki ilişkilerin son zamanlardaki normalleşme dalgasının ırkçı İsrail'in gerçekte direnişi frenleme girişimi olduğunu söyledi.

El'Nehale, Filistin halkının direnişine rağmen ve en zor koşullarda,  ABD'nin, direnişi kırabilmek, ve de ırkçı İsrail ile birlikte bölgenin coğrafyasını değiştirmek için bölgede Arap ülkeleri saflarında çatlak oluşturabildiğini söyledi.

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri, Arap yöneticilerin işgalcilerle uzlaşmayı mantıklı bir mesele olarak gördüğünü ancak bu durumun Siyonistler için Arap ve İslam ülkelerinin, onu yok etme imkânının olmadığı Siyonist rejimin varlığı gerçeğine teslim olması anlamına geldiğini söyledi. 

Bütün Arap ve İslam ülkelerinin devam eden sözkonusu normalleşme süreci adı altındaki komploya karşı çıkılması gerektiğini belirten Nehale, ayrıca Arap-İsrail ihtilafını çözmek için Arap barış planının kabul edilemeyeceğini, bu planın sadece bazı Arap ülkelerinin düşman İsrail saflarına geçmeleri için bir köprü olduğunu söyledi. 

Filistin İslami Cihad Genel Sekreteri, Arap barış planını reddederek, bunu Balfour Deklarasyonu'ndan daha tehlikeli olarak nitelendirdi ve ''Bu plan, İsrail'in varlığını resmiyette tanıyor ama Filistinliler kesinlikle bunu kabul etmiyor zira Filistin'in tarihi denizden nehre uzanan bir tarihtir'' dedi.

parstoday

Yorumlar