ŞABAK ESKİ BAŞKANI YUVAL DİSKİN'DEN SİYONİST İSRAİL'İN GELECEĞİNE DAİR ÇOK ÇARPICI AÇIKLAMALAR

İsrail iç istihbarat servisi Şabak'ın eski başkanı, rejimin varlığının emsalsiz bir tehlikenin içinde bulunduğunu ve İsrail'in 25 yıl sonra çökmeye ve yok olmaya başlamasının muhtemel olduğunu belirtti. 

Görüntülenme: 1499 Tarih: 20 Şubat 2021 04:45
ŞABAK ESKİ BAŞKANI YUVAL DİSKİN'DEN SİYONİST İSRAİL'İN GELECEĞİNE DAİR ÇOK ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Qodsna'nın haberine göre, Yuval Diskin, Yedioth Ahronoth gazetesine yazdığı makalede şunları kaydetti: İsrail'in çöküşü savaş ve askeri operasyon esnasında olmayacak. Bilakis çöküş unsurları İsrail'in kendi içindedir.
Diskin, Siyonist rejimin siyasi krizinin ve kalıcı bir hükümetin kurulamamasının gereksiz bir siyasi gösteri olduğunu belirterek bunun yerine Siyonist rejimin, en önemlisi korona olan stratejik ve somut sorunlarla mücadele konusunda düşünmesi gerektiğini söyledi.
Diskin, şu soruyu gündeme getirdi: Acaba Siyonist rejim yeni neslin geleceğini güvence altına alacak gerekli ekonomik, askeri ve güvenlik politikalarına ve gücüne sahip mi?
Diskin şöyle devam etti: Konu İran'ın nükleer gücü, Hizbullah'ın füzeleri veya radikal İslamcılarla ilgili değil, bilakis toplumsal ve ekonomik gelişmeler ülkelerin yapılarını değiştiren meselelerdir ve bir sonraki nesillerin geleceğini tehlikeye atabilir bu meseleler.
Diskin şunları da ekledi: İsrail'in içindeki ayrılmalar gün geçtikçe artıyor, sağ ve sol kutup arasındaki ihtilaflar her gün genişliyor ve hatta bu ihtilaflar Yahudi ve Araplar arasındaki ihtilaflardan bile daha fazladır. Yolsuzluk devlet mekanizmalarında öncesinden daha çok arttı ve toplumsal birlik olabilecek en düşük seviyeye geriledi.

kudusgunu.com

Yorumlar