IRAK HALKI ÜLKELERİNDE NATO'YU İSTEMİYOR

Irak'ın Diyala Eyaleti Ulema Birliği, NATO'nun Irak'taki kuvvetlerini artırma kararını işgal olarak nitelendirdi. 

Görüntülenme: 1213 Tarih: 20 Şubat 2021 07:27
IRAK HALKI ÜLKELERİNDE NATO'YU İSTEMİYOR

El-Malume internet sitesine göre Diyale Eyaleti Ulema Birliği Cuma günü NATO'nun Irak'taki asker sayısını artırma kararını protesto eden bir bildiri yayınladı. 

Bildiride, "Irak'taki NATO kuvvetlerinde herhangi bir artış kabul edilemez ve bunun için hiçbir gerekçe yok. Ülkemizde, vatandaşların güvenliğine yönelik her türlü terör tehdidini bertaraf edebilecek çok sayıda askeri güç var." denildi. 

Irak'ın Diyale Eyaleti Ulema Birliği, NATO'nun kararının birkaç amacı olduğunu vurgulayarak, bunlardan birinin uluslararası bir örgüt adı altında Irak'ı işgal etmeye çalışmak olduğu, zira NATO kuvvetlerinin çoğunluğunun ABD'li olduğuna yer verildi. 

Bildiride, Irak parlamentosunun geçen yıl aldığı yabancı askerleri geri çekme kararına atıfta bulunularak, bunun tüm halkın kararı olduğu ve yabancı güçleri artırma kararının Irak ulusal egemenliğini ihlal edeceği belirtildi.

NATO genel sekreteri Jens Stoltenberg, geçtiğimiz günlerde örgütün Irak'taki kuvvetlerini 500'den 4,000'e çıkarmak istediğini söylemişti. 

parstoday

Yorumlar