SURİYE İLE SİYONİST İSRAİL ARASINDA ESİR TAKASI YAPILDI

Suriye resmi haber ajansı SANA, Suriye ve Siyonist rejim İsrail'in Rusya'nın arabuluculuğuyla esir değişimi konusunda anlaştığını duyurdu. 

Görüntülenme: 1209 Tarih: 19 Şubat 2021 11:52
SURİYE İLE SİYONİST İSRAİL ARASINDA ESİR TAKASI YAPILDI

SANA'nın dün verdiği habere göre, Suriye hükümetinin ana hedeflerinden birinin ırkçı rejim İsrail'in cezaevlerinde bulunan vatandaşlarını her ne pahasına olursa olsun kurtarmak olduğunu ve bu doğrultuda  Suriye hükümetinin işgal altındaki Golan Tepeleri'nde yaşayan Suriyeli vatandaşların serbest bırakılmasını sağlamak için çalıştığını bildirdi. 

Adının açıklanmasını istemeyen bir göre, SANA, şu anda Suriye ve Siyonist rejim İsrail arasında, Golan Tepeleri'nden iki Suriyeli esirin serbest bırakılması için Rusya'nın arabuluculuğuyla esir alışverişinde bulunduğunu bildirdi.

Rapora göre, iki Suriyeli esirin serbest bırakılması karşılığında Şam, yanlışlıkla Suriye'nin "Kuneytra" bölgesine giren ve daha sonra bu ülkenin yetkili makamları tarafından tutuklanan İsrailli bir kızı serbest bırakacak.

Daha önce Suriye halkı, özellikle işgal altındaki Golan Tepeleri sakinleri, Şam'daki Kızıl Haç ofisinin önünde protesto mitingleri düzenleyerek Suriyeli mahkumların ırkçı İsrail hapishanelerinden serbest bırakılmasını talep etti.

Parstoday

Yorumlar