HAMAS'TAN KÖRFEZ ÜLKELERİNDE YENİ KURULAN SİYONİST ÖRGÜTE TEPKİ

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın, Körfez ülkelerinde yaşayan Yahudilerin teşkilatlanma yoluna gittiğini ve bu doğrultuda Körfez Ülkeleri Yahudi Cemaatleri Birliği adlı bir dernek kurulduğu yönündeki açıklamasına sert tepki gösterip bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı. 

Görüntülenme: 1418 Tarih: 16 Şubat 2021 17:58
HAMAS'TAN KÖRFEZ ÜLKELERİNDE YENİ KURULAN SİYONİST ÖRGÜTE TEPKİ

Hamas'ın Yurt Dışı Basın Ofisi Başkanı Rafet Murra, yaptığı yazılı açıklamada, “Söz konusu karar, İsrail'in Körfez bölgesindeki varlığını pekiştirmekle kalmayıp sosyal, ekonomik ve güvenlik alanlarında yaşanan istikrasızlığın artmasına yol açacak.” ifadelerine yer verdi.

Açıklamasında Murra, Körfez ülkelerinde yeni bir Yahudi örgütünün kurulmasını, işgal rejimiyle imzalanan normalleşme anlaşmaları kapsamında meydana gelen bir çöküş şeklinde değerlendirdi. Ayrıca Murra, normalleşme anlaşmalarının, Filistin halkına ve haklarına telafisi zor zararlar vereceğini vurguladı.

İsrail basınında yer alan bilgilere göre, Körfez ülkelerindeki Yahudiler, “Körfez Ülkeleri Yahudi Cemaatleri Birliği" adlı bir derneğin kurulduğunu duyurdu.

Diğer taraftan aldığı kararlarda İslam âleminin sert tepkilerini çeken BAE ve işgalci İsrail arasında son yıllardaki yakınlaşmanın bir sonucu olarak, geçtiğimiz aylarda farklı ülkelerden gelen 3 bine yakın Yahudi "BAE Yahudi Topluluğu"nu kurmuş ve resmi olarak Twitter hesabını açmıştı. 

İsrail ile BAE arasında 15 Eylül 2020'de Beyaz Saray'da düzenlenen resmi törenle "ilişkilerin normalleştirilmesine" yönelik anlaşmalar imzalanmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar