KORSAN İSRAİL KORONAVİRÜS AŞILARININ GAZZE'YE GİRMESİNİ ENGELLİYOR

Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle, İsrail yönetiminin, gönderdikleri koronavirüs aşılarının abluka altındaki Gazze Şeridi’ne girişine izin vermediğini bildirdi. 

Görüntülenme: 1476 Tarih: 16 Şubat 2021 20:49
KORSAN İSRAİL KORONAVİRÜS AŞILARININ GAZZE'YE GİRMESİNİ ENGELLİYOR

Konuya ilişkin yaptığı açıklamada Bakan Keyle, tüm uluslararası normlara, yasalara ve anlaşmalara aykırı olan bu keyfi uygulamadan İsrailli yetkililerin sorumlu olduğunu vurguladı.

Açıklamasında Keyle, 2 bin dozluk Rus SputnikV aşısının, koronavirüs hastaları için ayrılmış yoğun bakım odalarında çalışan sağlık personeli ve acil servislerdeki sağlık çalışanları için Gazze Şeridi’ne gönderildiğini ancak İsrail makamlarının buna engel olduğunu ifade etti.

Keyle, söz konusu aşıların en kısa zamanda Gazze’ye sokulması için Filistin Yönetimi ile Filistin Sağlık Bakanlığı’nın uluslararası kurumlarla temas halinde olduğuna dikkat çekti.

 Öte yandan Filistin Sağlık Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada, İsrail’in ilgili makamlarından onayın alınmasının ardından, salgına karşı ilk saflarda mücadele eden acil servislerdeki sağlık çalışanları için 2 bin koronavirüs aşısının Ramallah’tan Gazze’ye gönderileceğini duyurmuştu. 

Yayınlanan resmi verile göre, 53 bin 593'ü Gazze Şeridi’nde olmak üzere işgal ve abluka altındaki Filistin topraklarında koronavirüs vaka sayısı 190 bin 316'ya ulaştı. 537’si Gazze Şeridi’nden olmak üzere 2 bin 133 kişi ise hayatını kaybetti.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar