ŞEHİT HACI KASIM DİRENİŞİ EVRENSEL BİR HAREKETE DÖNÜŞTÜRDÜ

Geçtiğimiz pazar günü İran ve İslam dünyasının önde gelen bazı düşünürlerinin katıldığı “Uluslararası Şehit Süleymani Mektebi ve Yeni İslami Medeniyet” başlıklı webinar düzenlendi. 

Görüntülenme: 1875 Tarih: 15 Şubat 2021 05:34
ŞEHİT HACI KASIM DİRENİŞİ EVRENSEL BİR HAREKETE DÖNÜŞTÜRDÜ

Bu oturumda konuşan Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım; Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Şehit General Hac Kasım Süleymani’nin İslam dünyasında çok büyük bir komutan olarak gündeme geldiğini ve direniş alanında sunduğu planları ile yeni bir fasıl açtığını belirtti.

Şeyh Kasım şöyle devam etti:

Şehit Süleymani’ye göre direniş; hareket, iman, kültürel ve siyasi bilinç demektir. Yani bir başka ifade ile direniş; doğrudan mücahitlerin uygulamalarını etkileyen ve yine doğrudan İslam ümmetinin düşmanlarına karşı kazanımlarına yansıyan pratik ve teorik bir düşüncedir.

Şeyh Kasım; Şehit Süleymani, direnişi İran içindeki milli bir hareketten dünya genelinde evrensel bir harekete dönüştürdüğünü ve bunu yaparken ülkelerin direniş gruplarının faaliyetleri bağlı bulundukları ülkenin içişlerini etkilememesini göz önünde bulundurduğunu vurguladı.

Bölgede esas sorunun Amerika terör devleti ve bölgeye dayattığı İsrail rejimi olduğunu, Amerika bu rejimi kullanarak bölgenin istikrarını bozduğunu ve bu uygulamasının hedef tahtasında Filistin’in yer aldığını belirten Şeyh Kasım: “Sonuçta kim gerçek direnişçi olmak istiyorsa, Filistin ülküsü doğrultusunda hareket etmeli ve aynı zamanda İsrail ve büyük şeytan Amerika ile mücadele etmesi gerektiğini bilmelidir.” dedi.

Şeyh Kasım, Batı Asya bölgesinde tüm sorunlar Amerika’nın müdahaleleri ve bölgede despot ve fesat liderleri desteklemesinden kaynaklandığını, bu zümrenin bölge ülkelerinin milli kaynaklarını talan etmeyi sürdürdüklerini kaydetti.

parstoday

Yorumlar