HAMAS'TAN EL AĞVAR HALKINA DESTEK ÇAĞRISI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Nadir Savafita, işgale ve Yahudi yerleşim planlarına karşı Kuzey el-Ağvar sakinlerinin direnişine destek çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 1611 Tarih: 14 Şubat 2021 03:59
HAMAS'TAN EL AĞVAR HALKINA DESTEK ÇAĞRISI

Tubas ve Kuzey el-Ağvar sakinlerine seslenen Savafita, Tubas’ın son yıllarda birçok zorlukla karşı karşıya kaldığını, kazançlarından mahrum bırakıldığını ve Batı Şeria’nın diğer vilayetleri gibi hakkını alamadığını söyledi.
 

“Vilayetimizi ayağa kaldırmak için harekete geçmemizin vakti geldi” diyen Savafita, hedeflerini ve beklentilerini gerçekleştirmek isteyen Tubas sakinlerinin tekliflerini ve tavsiyelerini dinlemeye hazır olduklarını ifade etti.
 

İşgal güçleri geçen yıl el-Ağvar bölgesinde Filistinlilere ait 11 bin dönüm araziye doğal park inşası bahanesiyle el koydu.
 

İşgal rejimi, Batı Şeria’yı işgal ettiğinden bu yana su deposu niteliğindeki el-Ağvar bölgesini Yahudileştirmeye çalışıyor.
 

İşgal güçleri bugüne kadar Filistin’in tarıma en elverişli alanlarını oluşturan el-Ağvar bölgesinde on binlerce dönüm verimli araziye el koydu.
 

Batı Şeria’daki birçok belde ve köy gibi el-Ağvar bölgesi de işgal güçleri himayesinde terör estiren ve Filistinlileri topraklarından kovarak yeni yerleşkeler inşa etmek isteyen Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına maruz kalıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar